Trump: Türkiye, Kürtlere saldırmaması gerektiğini anladı

Trump: Türkiye, Kürtlere saldırmaması gerektiğini anladı

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye'ye ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Trump "Türkiye'ye geniş kapsamlı yaptırımlar uygulayacağımızı tekrarlamaya ihtiyaç yok" dedi.

Perşembe günü önce DSG, Türkiye destekli muhalif grupların ateşkesi ihlal ettiğini savunmuş, Türkiye’yi üç köye yönelik saldırıyla suçlamıştı. Milli Savunma Bakanlığı da YPG’nin Resulayn’daki saldırısında 5 askeri personelin yaralandığını açıklamıştı.

Trump resmi Twitter hesabından paylaştığı tweetinde şu ifadelere yer verdi;

"Türkiye, Kürtler Güvenli Bölge olarak bilinen bölgeleri terk ederken, onlara saldırmamaları gerektiğini tamamen anladı. İhlaller için Türkiye'ye bir kez daha geniş kapsamlı yaptırımlar uygulayacağımızı tekrarlamaya ihtiyaç yok. Yolunda gidiyor. Kürtler Türkiye ile birlikte IŞİD'i tutarken, ABD 2016 Kasım ayından bu yana trilyonlarca dolar kazandı" dedi.

Petrollerin güvenlik altına alındığını belirten Trump ABD askerlerinin ülkelerine döndüğünü söyledi.

Trump, ABD’nin 2016 yılı Kasım ayından bu yana trilyonlarca dolarlık kazanım elde ettiğini, ABD’nin ordusunu kullanmak zorunda kalmadan önce asıl gücünün ekonomik olduğunu vurguladı. “Askerlerimiz ayrıldı, Suriye’den çıkıp başka yerlere gidiyorlar. Daha sonra da EVE GELECEKLER!” diye yazdı.

“Ortadoğu’yu 20 yıldır yanlış anlayan uzman aptallar bizim bu işten ne kazancımız olduğunu soruyorlar. Ben de sadece PETROL diyorum ve ASKERLERİMİZİ EVE GETİRİYORUZ, IŞİD (MAHKUMLARI) DA İÇERDE” ifadelerini kullandı.