Bahçeli’den AKP-HDP görüşmesine dair ilk açıklama

Partisinin TBMM'deki grup toplantısından konuşan MHP lideri Bahçeli AKP-HDP görüşmesi ile ilgili suskunluğunu bozdu. Bahçeli "AKP heyetinin Meclis'te grubu bulanan partilerle görüşmesi son derece doğru ve doğaldır. dedi

Bahçeli’den AKP-HDP görüşmesine dair ilk açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında HDP'ye yönelik açıklamada bulundu.

Bizim Gözümüzde CHP Neyse HDP De Odur

HDP'yle niye görüşülmüş? Biz buna nasıl tepki gösterecekmişiz? HDP'ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum bile görmüyorum. Anayasa çalışmaları için HDP ile görüşülmesi doğal bir adımdır. AK Parti heyetinin CHP'yle kurduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP'yi dillerine dolamaları muflis bir tavırdır. Bizim gözümüzde CHP neyse HDP de odur."

'Halk Tv Yöneticilerine Sorun'

Grup konuşmasının ardından Meclis koridorunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, seçim tarihiyle ilgili gelen bir soruya, "7 ay olduğunu söylüyorlar" dedi. AK Parti'nin anayasa değişikliği için HDP'le yaptığı görüşmede MHP'nin bulunmamasıyla ilgili soruya ise Bahçeli, "Onu Halk TV'nin yöneticilerine sorun. Bizim nereye gideceğimizi biz biliriz ama onların dediği yere gitmeyiz" dedi.