Bakan Selçuk: Türkçeden başka hiçbir dil okutulamaz ve öğretilemez

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, HDP’li vekil Sıdık Taş’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesine, “Türkçeden başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez” yanıtını verdi.

Bakan Selçuk: Türkçeden başka hiçbir dil okutulamaz ve öğretilemez

HDP Siirt Milletvekili Sıdık Taş’ın 21 Şubat Dünya Anadil Günü’nde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesine verilen yanıtta, anadilde eğitim reddedildi.

HDP’li vekil Taş, önergede Ziya Selçuk’a “Anadilde eğitim hakkının sağlanması hususunda bakanlığınız bünyesinde hangi çalışmalar yapılmakta mıdır?”, “Anadilde eğitim hakkı anayasal güvence altına alınacak mıdır?” sorularını yöneltti.

Soru önergesini yanıtlayan Bakan Selçuk, Anayasa’nın 42’nci maddesine atıfta bulunarak, “Türkçeden başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez” yanıtını verdi.

Bakan Selçuk yanıtında, bu hüküm gereği anadilde eğitime dair herhangi bir çalışma yürütülmenin söz konusu olmadığını belirtti.