Başbakan Barzani, Hollanda Başbakanı Rutte ile bir araya geldi

Başbakan Mesrur Barzani, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Bugün Avrupa turu kapsamında Hollanda’ya giden Başbakan Mesrur Barzani, Lahey'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü.

Başbakan Barzani, Hollanda Başbakanı Rutte ile bir araya geldi
Bugün Avrupa turu kapsamında Hollanda’ya giden Başbakan Mesrur Barzani, Amsterdam’da Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü.
 
Rutte yaptığı açıklamada, “Değerli arkadaşımla çok iyi bir görüşmemiz oldu. En son Münih’te görüşmüştük. Bu yıl 2’nci defa görüşüyoruz” dedi.
Resim
 
“Özellikle ekonomi ve güvenlik alanlarında ilerlemeden” söz ettik diyen Rutte Kürdistan Bölgesi ile Hollanda arasındaki tarım ve ekonomi alanında işbirliğine vurgu yaparak, “Tarım alanında nasıl dayanışma içerisinde olacağımızı ve genel olarak ekonomik işbirliğini çok iyi bir şekilde konuştuk” diye konuştu.
 
Görüşmenin ardından Twitter hesabından açıklama yapan Rutte, “Hollanda ve Irak'ın Kürt Özerk Bölgesi birçok alanda iyi bir çalışma ilişkisine sahiptir” dedi.
Resim
 
Rutte, “Az önce Başbakan Barzani ile yaptığım görüşmede bölgede güvenlik, göç ve tarımda ikili işbirliğinin artırılması gibi konuları ele aldık” ifadelerini kullandı.
 
Avrupa turunda Başbakan’a eşlik eden heyette Planlama Bakanı 
/K24