Başbakan Barzani: Peşmerge, Kürdistan halkının kimliğidir

Başbakan Barzani: Peşmerge, Kürdistan halkının kimliğidir

Başbakan Mesrur Barzani, Peşmerge’nin Kürdistan halkının kimliği olduğunu belirterek, hükümet olarak Peşmerge Güçleri için tüm gerekli hizmetlerin yapılacağını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Peşmerge Güçleri’nin yeniden yapılandırılması ve reformdan geçirilmesi gündemiyle Başbakan Yardımcısı Qubat Talabani'nin yanısıra Peşmerge Bakanı Şoreş Îsmail, İçişleri Bakanı, Maliye ve Ekonomi bakanları ile Peşmerge yetkilileri katıldı.

Peşmerge Bakanlığı’yla ilgili reformlar sürecinin önemli olduğunun vurgulandığı toplantıda; emeklilik, maaş, prim ve imtiyazları içeren reform yasası da ele alındı.

Toplantıda Başbakan Mesrur Barzani’nin Peşmerge Bakanlığı bünyesinde gerçekleşen reformların devam etmesinin önemine dikkat çekerek, söz konusu yenilenmenin hükümetin hazırladığı reform yasası çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Peşmerge Kürdistan halkının kimliğidir” diyen Başbakan, Peşmerge Güçleri’nin verdiği bedellerin Kürdistan halkı ve uluslararası toplumun gurur kaynağı olduğunu dile getirerek, “Bu nedenle değerli Peşmergelerimize doğrudan hizmet etmek için elimizden gelen herşeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Başbakan Mesrur Barzani, Peşmerge Güçleri’nin bilimsel ve modern ölçülere uygun bir şekilde yeniden yapılandırılması gerektiğinin önemine dikkat çekti.