Mesrur Barzani: Halepçe’de işlenen suçun unutulmasına izin vermemeliyiz

Başbakan Mesrur Barzani, Halepçe katliamının amacının Kürdistan halkını soykırımdan geçirmek ve kimliğini silmek olduğunu belirtti.

Mesrur Barzani: Halepçe’de işlenen suçun unutulmasına izin vermemeliyiz

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Halepçe Katliamı’nın 36’ıncı yıl dönümü vesilesiyle yayınladığı mesajda, Kürdistan şehitlerini bir kez daha andı.

Halepçe’de işlenen insanlık suçunun ve Irak’ta birbiri ardına gelen rejimlerin işledikleri suçların  “Kürdistan halkını soykırımdan geçirmek ve kimliklerini silmek” olduğunu belirten Barzani, “Bu suçları asla unutmamalı, ulusal haklarımızı savunma ve Kürdistan Bölgesi'nin statüsünü korumamız için teşvik etmeli” diye belirtti.

Baas rejimin devrilmesinden sonra Irak’ta göreve gelen hükümetlerin de Halepçe Katliamı, Enfal Soykırımı ve diğer suçların mağdurlarına tazminat ödemeye hazır olmadığını vurgulayan Mesrur Barzani, “Halepçe'nin il olması için gereken işlemleri dahi tamamlamaya hazır değiller” ifadelerini kullandı.

Başbakan Mesrur Barzani, “Halepçe halkına hizmet etmeyi görevimiz olarak görüyoruz ve geçtiğimiz ay Halepçe’ye yaptığımız ziyarette vali ve idari yetkililerinin sunduğu tüm talepleri onayladık. Umuyoruz ki bundan sonra yurtsever ve fedakar Halepçe halkına daha çok hizmet edebiliriz” dedi.

Halepçe şehitlerini ve Kürdistan halkına karşı yapılan soykırımları hiçbir zaman unutmayacaklarını vurgulayan Barzani, “Hiçbir şeyin ne bizim ne de Irak devleti ile Bağdat'taki yetkililerin bu suçları ve utançları unutmasına izin vermemeli, Kürdistan halkına tazminat ödemeleri gerektiğini onlara daima hatırlatmalıyız. Halepçe ve tüm Kürdistan şehitlerinin ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.