Başbakan Mesrur Barzani: Suçlulara karşı tolerans gösterilmemelidir

Başbakan Mesrur Barzani, polis ve güvenlik güçlerinin hukukun üstünlüğünü korumakla görevli olduklarını, suçlularla mücadelede tolerans göstermemeleri gerektiğini ifade ederek yeni mezun olan polislere başarılar diledi.

Başbakan Mesrur Barzani: Suçlulara karşı tolerans gösterilmemelidir

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani başkent Erbil'de Polis Akademisi Mezuniyet töreninde konuştu.

Başbakan Barzani, mezun olan polisleri tebrik ederek yeni görevlerinde başarılar diledi. Barzani, güvenlik güçlerinin sahadaki yeteneklerini geliştiremeye yönelik düzenlenen bu tür kursların önemine dikkat çekti.

Güvenlik güçlerine büyük saygı duyduğunu ve takdir ettiğini ifade eden Mesrur Barzani, “Kürdistan Bölgesi'nde güvenlik ve istikrar adına görevlerini yerine getirirken gösterdikleri yoğun çalışma, uykusuz geceler, sadakat ve verimliliklerinden dolayı onları kutluyorum. Zor şartlarda özverili bir şekilde görevlerini yerine getiren polis ve güvenlik güçlerinin olağanüstü çabalarına ve hizmetlerine bizzat şahit oluyoruz” diye konuştu.

Polis ve güvenlik güçlerinin görevlerinin güvenliği, huzur ve istikrarı sağlamak, suçluları yakalamak ve suçu önlemek olduğunu belirten Barzani, “Daha da önemlisi vatandaşlara hukuk çerçevesinde eşit ve adil davranmaları, insan haklarına saygı çerçevesinde görvlerini yerine getirmeleri gerekmektedir. Diğer bir görevleri de taşkınlık yapanları ve suçluları adalete teslim etmeleridir” ifadelerini kullandı.

Güvenlik güçlerinin hukukun üstünlüğünü korumak ve halkla içi içe olarak vatandaşlara güzel bir örnek olması gerektiğini ifade eden Başbakan Barzani, “Ülkenin güvenliğini, istikrarını ve vatandaşların mallarını korumak olan ortak bir amaç için birbirlerini tamamlamalıdırlar” dedi.

Kürdistan'daki güvenlik ve istikrarın nedenlerinden biri de Kürt halkı ile güvenlik kurumları arasındaki koordinasyon, işbirliği ve güçlü ilişkilerinden kaynaklandığını belirten Başbakan Mesrur Barzani, “Polis ve diğer güvenlik güçleri, suçlulara ve ülkemizin huzur ve güvenliğini bozmak, vatandaşlarımızın canını tehlikeye atmak isteyenlere karşı tolerans göstermemelidir” şeklinde konuştu.

Dünyada hızlı teknolojik gelişmelere de dikkat çeken Başbakan, şöyle devam etti:

“Güvenlik ve istikrarın sağlanmasında üstlendikleri görevleri yerine getirirken polisimizin ve emniyet güçlerimizin bu gelişmelere ayak uydurarak kendilerini yetiştirmesi ve teknolojiden en iyi şekilde faydalanması gerekmektedir. Bu bağlamda polislerin ve tüm güvenlik güçlerin eğitim kurslarına katılması, bilinç düzeyinin ve profesyonelliğinin artırılması gerekli ve önemlidir.”

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı’na bağlı olan Polis Akademisi 2004 yılında kuruldu. /Rudaw