Başkan Barzani: Bağımsızlığa doğru adımlar atıyoruz

Başkan Barzani: Bağımsızlığa doğru adımlar atıyoruz

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Kürt halkının yeni felaketlerle karşılaşmaması için aldıkları referandum kararıyla bağımsızlığa doğru adım attıklarını söyledi. 
Pirmam’daki Başkanlık Konutu’nda Arap Üniversiteleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Sultan Ebu Arebi ile Ürdün Erbid Üniversitesi Rektörü Dr.Ziyad Kurdi’yi kabulünde konuşan Başkan Barzani, tarih boyunca Kürtlerin büyük felaketlerle karşı karşıya kaldıklarına dikkat çekerek, birlikte yaşama konusunda varılan tüm anlaşmaların Bağdat yönetimlerince ayaklar altına alındığını anlattı.aşkan Barzani, “Bu nedenle Kürdistan halkının tarih boyunca yaşadığı benzer felaketlere maruz kalmaması için bir yola girdik. Referandum kararıyla bağımsızlığa doğru adımlar atıyoruz” dedi.

Terör örgütü DAİŞ ile mücadele ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Barzani, DAİŞ’in birçok alanda yenilgiye uğratılmasına karşın terör örgütünü ortaya çıkaran faktörlerin devam ettiğine dikkat çekerek, bunların ortadan kaldırılması için akılcı yöntemler geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Görüşmede, Kürdistan-Ürdün ilişkilerine de değinen, Ürdün ile mevcut ilişkileri dostluk ve kardeşlik temelinde daha da geliştirmek istediklerini dile getirdi. 
Görüşmede çeşitli Arap ülkelerindeki üniversiteler ile Kürdistan üniversiteleri arasındaki işbirliğine dair bilgiler aktaran Arap Üniversiteleri Birliği Genel Sekreteri Ebu Arebi, Kürdistan halkının doğal halklarını elde etmeleri konusunda sarf ettiği çabaları yürekten desteklediklerini belirtti.