Başkan Barzani,Hindistan heyeti ile görüştü

Hindistan heyetini kabul eden Başkan Barzani, “Gandi, özgürlük ve kurtuluş mücadelesi veren ezilen halkların ilham kaynağı olmuştur” dedi

Başkan Barzani,Hindistan heyeti ile görüştü

Hindistan heyetini kabul eden  Başkan Barzani, “Gandi, özgürlük ve kurtuluş mücadelesi veren ezilen halkların ilham kaynağı olmuştur” dedi

Başkan Barzani, Hindistan Dışişlerinden Sorumlu Bakanı Vellamvelly Muraleedharan başkanlığındaki heyeti Pîrmam’daki makamında  kabul etti.  

Görüşmede Hindistanlı Bakan, IŞİD terörüne karşı Kürdistan halkının kahramanlığından bahsederek, Kürt halkının çektiği acı ve zorluklardan haberdar olduklarını dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi’nin ekonomik, siyasi ve toplumsal alanda bir haylü mesafe kaydetsinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hindistan Dışişlerinden Sorumlu Bakan Vellamvelly Muraleedharan, Kürdistan Bölgesi’nin doğru bir yolda ilerlediğiniz sözlerine ekledi.

Muraleedharan Hindistan hükümetinin, Erbil ile Delhi arasında ticari, ekonomik, kültürel ve sağlık alanlarında ilişkilerin geliştirilmesini istediği için Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret ettiklerini ifade etti.  

Misafi heyete teşekkür eden Başkan Barzani ise, Hindistan halkının köklü bir tarihe sahip büyük bir ulus olduğunu söyledi.

Ünlü Hint siyasi ve ruhani lider Mahatma Gandi’den bahseden Başkan Mesud Barzani, “Gandi, özgürlük ve kurtuluş mücadelesi veren ezilen halklar için her zaman ilham kaynağı olmuştur” ifadelerini kullandı.

Başkan Barzani ayrıca, Kürdistan Bölgesi ile Hindistan ilişkilerinin gelişmesinden memnuniyet duyacağını söyledi.

Görüşmede terör ve radikalizmin dünya güvenliği üzerindeki tehdidi, terörle mücadelede ulusalararası işbirliğinin önemine dikkat çekildi.