Başkan Mesut Barzani: 'Kürdistan’ı kanıyla bedel ödeyerek IŞİD tehdidinden koruyan Peşmerge'ydi'

Başkan Mesud Barzani, IŞİD ile mücadelenin kolay olmadığını belirterek, “Hiç kimse IŞİD efsanesinin kahraman Kürt halkının evlatları tarafından bozguna uğratıldığı gerçeğini çarpıtamaz” dedi.

Başkan Mesut Barzani: 'Kürdistan’ı kanıyla bedel ödeyerek IŞİD tehdidinden koruyan Peşmerge'ydi'

Yazılı açıklama yapan Başkan Mesud Barzani, medyada dolaşan bazı haberlere yanıt verdi.

Başkan Barzani’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bir süredir, bazı medya organları ve siyasi mecralarda IŞİD savaşından bahsediliyor. Burada bir gerçeği gözardı etmememiz gerekiyor. IŞİD bütün insanlığın düşmanıdır ve IŞİD ile savaşmak sanıldığı kadar da kolay değildir. Çünkü çok çeşitli ve geniş bir cephe ve bir tarafın tek başına IŞİD’i bozguna uğratamaz. IŞİD’in kökünü kazımak için bütün tarafların işbirliğine ve uluslararası toplumun ortak çalışmasına ihtiyacı var.

IŞİD savaşı döneminde Kürdistan Peşmergelerine destek verdikleri için biz Koalisyon güçleriyle Amerika’ya teşekkür ettik. IŞİD savaşına katılan ve Peşmergeye yardım eden diğer taraflara da teşekkür ettik.

Ancak bunlarla birlikte bütün taraflar şunu biliyor ki, gerçekte kanıyla bedel ödeyerek Kürdistan’ı IŞİD tehdidinden koruyan güç Peşmerge’ydi. Hiç kimse IŞİD efsanesinin kahraman Kürt halkının evlatları tarafından bozguna uğratıldığı gerçeğini çarpıtamaz.”