Türkiye,İran,Irak ve Suriye Kürdistan'ın bağımsızlığını dizginliyor!

Türkiye,İran,Irak ve Suriye Kürdistan'ın bağımsızlığını dizginliyor!

İran Genelkurmay Başkanı'nın Ankara, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Bağdat ve Erbil, ABD Savunma Bakanı James Mattis'in Ankara ziyaretlerini yorumlayan Bağdat Siyasi Kararlar Merkezi Direktörü Hadi Jalo Maree, son dönemde bölgede yaşanan ziyaretlerin Kürdistan'daki referandumun tarihini erteleme amacıyla düzenlendiğini savundu.

"İran ve Türkiye anlaşma imzaladı"

Sputnik'e konuşan Maree, "Çavuşoğlu'nun Bağdat ziyareti, İran Genelkurmay Başkanı'nın Ankara ziyaretini izledi. İranlı komutan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmede bir askeri anlaşma imzalandı.  Bu anlaşma, PKK'nin İran yapılanması PJAK'a karşı ortak operasyon ihtimaliyle Türkiye'nin PKK'ye karşı operasyon başlatma olasılığını artırdı" dedi.

"Bağımsızlık tutkusu dizginleniyor!"

Kürdistan'da 25 Eylül'de yapılması planlanan referandumdan rahatsızlık duyan siyasetçilerin ziyaretlerinin çok anlamlı olduğunu kaydeden Maree,

"Kürtlere doğrudan 'Türklerin, İranlıların ve Arapların bölgedeki tarihsel hakimiyetine yönelik her türlü tehdide sert tepki verilecek. 

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani'ye atacağı adımın Kürtlerin çıkarına olmayacak' mesajı veriliyor. Bu tür eylemlerle, Kürtlerin bağımsızlık tutkusunu dizginlemeyi planlıyorlar."

Maree, Türkiye, İran, Suriye ve Irak'ın referandum sürecini siyasi ve askeri yollardan engellemeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.