Kürtler bu kadar kanı ve bedeli otonomi için degil, Bağımsız bir Kürdistan için verdi

Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi (PSDK) Genel Sekreteri Mihemed Hacî Mehmûd, Kürdistan halkının, referanduma gitmesinin onun en doğal hakkı olduğunu belirterek ''Kürtler bu kadar kanı ve bedeli otonomi elde etmek için vermedi'' dedi.

Kürtler bu kadar kanı ve bedeli otonomi için degil, Bağımsız bir Kürdistan için verdi

Kürdistan'ın bağımsızlık referandumu hakkında BasNews'e değerlendirmelerde bulunan PSDK Genel Sekreteri Mihemed Hacî Mehmûd, ''Kürdistan'ın bağımsızlığı sadece siyasetçilerin açıklamasından ibaret değildir. Ulusal bir meseledir ve gerçekleşecektir'' ifadelerini kullandı.

'Ben şahsen Kürdistan'ın bağımsızlığından büyük heyecan ve gurur duyuyorum' diyen Mihemed Hacî Mehmûd, Kürdistan halkının da diğer halklar gibi bağımsız bir devlet kurmaya ve BM'de bayrağının diğer devletlerin yanına asmayı hakettiğini belirterek ''Bizim de ulusal bir ordumuz olsun, bizim de sınırlarımız Irak'ta ve dünyada tanınsın'' dedi.

'Bu kadar şehidi ve bedeli otonomi için mi verdik!?' diye soran PSDK Genel Sekreteri, ''Biz bu kadar kanı Irak ile birlikte yaşamak için mi döktük. Şüphesiz, hayır. Ben bu yüzden Kürdistan halkının bağımsız bir devlet sahibi olacağına olan inancımı koruyorum'' dedi.

Kürdistan Bölgesi uzun bir süredir bağımsızlık referandum için şartların olgunlaşmasını bekliyordu. Kürdistan Bölgesi yetkilileri bu yıl içerisinde bağımsızlık referandumunun yapılacağını açıklamıştı.