Başkan Neçirvan Barzani, Finlandiya Dışişleri Bakanı'nı kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani, Finlandiya Dışişleri Bakanı'nı kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani, IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon çerçevesinde Peşmergeye sağladıkları askeri eğitim ve destek konusunda Finlandiya hükümetine teşekkür etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Finlandiya'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri, Erbil-Bağdat arasındaki sorunların çözümü, Irak’taki siyasi süreç ve istikrarın yanı sıra IŞİD’le mücadelede Uluslararası Koalisyonun rolü, koronavirüs salgını ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Barzani, IŞİD'e karşı Uluslararası Koalisyon çerçevesinde Irak’a ve özellikle de Peşmergeye yaptığı askeri eğitim ve destek için Finlandiya'ya teşekkür etti.

Başkan Barzani ayrıca Kürdistan Bölgesi'nin Finlandiya ile ilişkilerini daha da geliştirmek istediklerini belirterek Fin şirketleri için yatırım fırsatları yaratma arzusunda olduklarını teyit etti.

Görüşmede Haavisto da ülkesinin Kürdistan Bölgesi'ni IŞİD'e karşı mücadelede elde ettiği başarı ve mültecileri barındırma konusunda üstlendiği rolü için takdir ettiğini dile getirdi.

Bakan Haavisto, ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini daha da geliştirmek ve ortak işbirliğinin kapsamını geliştirmek istediklerini vurgulayarak Erbil'de Konsolosluk açma arzusunda olduklarını söyledi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto daha sonra Başbakan Mesrur Barzani ile de bir araya geldi.

Finlandıyalı bakan, Bağdat’taki temaslarının ardından bugün akşam saatlerinde Erbil’e geçmişti.

Finlandıyalı Bakanı havalimanında Kürdistan Bölgesi Dışişleri Bakanı Reber Ahmed, Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti Divan Başkanı Fevzi Hariri karşılamıştı.