Başkan Neçirvan Barzani Fransa'nın Irak Büyükelçisi Durel’i kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani ile Fransa'nın Irak Büyükelçisi Durel arasındaki görüşmede Kürdistan Parlamentosu seçimlerine tüm partilerin katılmasının önemine vurgu yapıldı.

Başkan Neçirvan Barzani Fransa'nın Irak Büyükelçisi Durel’i kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani bugün Erbil’de Fransa'nın Irak Büyükelçisi Patrick Durel ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Bağdat-Erbil meseleleri, Kürdistan Bölgesi'ndeki son gelişmeler, Fransa'nın hem Irak hem de Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Barzani ve Durel, Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin tüm partilerin katılımıyla yapılmasının önemine vurgu yaptı.

İki taraf da Kürdistan Bölgesi ile Irak hükümetleri arasındaki müzakerelerde kaydedilen ilerlemeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kabulde ayrıca bölgedeki genel durum ve iki tarafı igilendiren konular ele alındı.

Başkan Neçirvan Barzani bugün ayrıca Avrupa Birliği'nin Irak Büyükelçisi Thomas Seiler ile de bir araya gelmiş ve ikili Kürdistan Parlamentosu seçimlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunmuştu.

Barzani ve Seiler seçimlerin meşruiyet ve demokratik sürecin yenilenmesi açısından önemli ve gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), 10 Haziran’da yapılması beklenen Kürdistan Parlamentosu seçimlerine katılmayacağını açıklamıştı.

Ayrıca Hristiyan partilerin tamamı ile 10 Türkmen partisi Irak Federal Mahkemesi tarafından kota hakkının kaldırılmasını gerekçe göstererek seçimleri boykot kararı aldı.

Ancak Kürdistan Yurtseverler Birliği ile İslami partiler seçimlerin belirlenen tarihte yapılması konusunda ısrarcı.