Binali Yıldırım'dan ABD'ye YPG resti

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, 21 Mayıs'ta gerçekleşecek kongre öncesinde AK Parti Genel Başkanı olarak son kez grup toplantısında partililere hitap etti.

Binali Yıldırım'dan ABD'ye YPG resti

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump'la yapacağı görüşme öncesi, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

ABD'nin YPG'ye silah yardımının kabul edilebilir olmadığını dile getiren Yıldırım, ABD Savunma Bakanı ile YPG ve IŞİD hakkında kapsamlı görüşmeler yaptığını dile getirdi.

PKK, PYD, YPG, IŞİD'in adlarının önemli olmadığını, tümünün terör örgütü olduğunu vurgulayan Yıldırım, ABD Savunma Bakanı'nın YPG ile işbirliğinin bir mecburiyet olduğunu bir seçim olmadığını ifade etmesinin önemli olduğuna dikkati çekti.

Binali Yıldırım, buna rağmen ABD'nin bir terör örgütü olarak ifade ettiği PYD/YPG ile bir başka terör örgütünü (IŞİD) yok etmek için işbirliği yapmasının kendileri açısından kabul edilebilir bir şey olmadığını dile getirdi.

ABD'nin Türkiye'nin hassasiyetleri noktasında gerekli teminatları vermediği taktirde yapacaklarının çok açık ve net olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Terör nereden gelirse gelsin bu terörün kökünü kazımaya kararlıyız ve gereğini yaparız." ifadelerini kullandı.