Mazlum Kobane: Türkiye'nin düşmanlığı Kürtlere, YPG'ye değil!

Mazlum Kobane: Türkiye'nin düşmanlığı Kürtlere, YPG'ye değil!

ABD‌ ‌liderliğindeki‌ ‌uluslararası‌ ‌koalisyonun, ‌Suriye‌ ‌Demokratik‌ ‌Güçleri‌ ‌(DSG)‌ ‌bünyesinde‌ ‌yer‌ ‌alan‌ ‌kadınlardan‌ ‌oluşan‌ ‌YPJ’yi ‌(Kadın‌ ‌Koruma‌ ‌Birlikleri)‌ ‌Kürtçe‌ tweet atarak tebrik ettiği mesajı Türkiye sildirdi. Bunun üzerine DSG Genel Komutanı Mazlum Kobane’den açıklama geldi.

Mazlum Kobane, Türkiye’nin koalisyondan gelen Kürtçe tweete bile tahammül edemediğini söyledi. 

Twitter’dan açıklamada bulunan Kobane, “Türkiye, uluslararası koalisyonun, kadın ve erkek eşitliğini vurgulayan geleneksel bir Kürt atasözü ile kadın savaşçıları tebrik eden bir Kürtçe tweete bile tahammül edemiyor” dedi.

Kobane “Bu, Türkiye'nin Suriye'deki Kürtlerin varlığına yönelik düşmanlığını gösteriyor, YPG'ye değil” ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Myles Caggins, Suriye Demokratik Güçleri (DSG) bünyesinde yer alan Kadın Koruma Birlikleri (YPJ) üyelerine Kürtçe ve İngilizce tebrik mesajı göndermişti.

Suriye'nin kuzeydoğusunda YPJ savaşçılarını eğitmek amacıyla bir 'akademi' açıldığı bilgisini içeren  tweetini paylaşan Myles Caggins, Kürtçe "Aslanın dişisi erkeği fark etmez,  aslan aslandır. Yeni akademi, kadın savaşçılara kutlu olsun. Çok yaşayın" demişti.