Binali Yıldırım'dan Sinan Oğan'a: Çok havaya girmemeli

Binali Yıldırım, Sinan Oğan’ın oyları pazarlık konusunu yapması durumunda seçmenin bundan rahatsız olacağını belirterek “Seçmen size çok ‘Hoş geldin’ demez. ‘Benim oyumu pazarlık yapma hakkını sana kim verdi?’ der” ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım'dan Sinan Oğan'a: Çok havaya girmemeli

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, CNN Türk’te katıldığı programda ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, oyları pazarlık konusu yapmasını eleştirdi.

İlk tur seçimlerinde yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan, ikinci turda adaylardan birine destek vermek için çeşitli şartlar öne sürüyor.

“Benim oyumu pazarlık yapma hakkını sana kim verdi?”

Binali Yıldırım, Oğan’ın oyları pazarlık konusu yapmasını eleştirerek “Sinan Bey'in de çok havaya girmemesi gerekir” dedi.

Yıldırım’ın Sinan Oğan’la ilgili sözleri şu şekilde:

“Şu anda Sinan Oğan'ın müşterisi çok. Sinan Bey’le görüşme yapılıp yapılmayacağının kararını ben veremem. Sinan Bey'in de çok havaya girmemesi gerekir. Aldığınız oyu pazarlamaya kalkarsanız, ticarete dönüştürseniz o seçmen size çok ‘Hoş geldin’ demez. ‘Ne yapıyorsun kardeşim benim oyumu pazarlık yapma hakkını sana kim verdi?’ der.”

“Küçük bir fark var”

14 Mayıs seçimlerinden sonra Sinan Oğan’ı neden aradığı açıklayan Yıldırım, “Ben Sinan Oğan'ı tebrik etmek için aradım. 'Sizin görüşleriniz ile bizim görüşlerimiz arasında küçük bir fark var' dedim" şeklinde konuştu.

“Fırsatçı acizler”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 19 Mayıs mesajında Oğan'ı kastederek "Olmayan siyasi gücünü varmış gibi gösterip siyaseti at pazarına çevirenler, kamuoyuyla gün aşırı talep listeleri paylaşanlar samimi olmadığı gibi milli ve ahlaki değerlerle ters düşen fırsatçı acizlerdir" demişti.