Birleşmiş Milletler, Bağdat'ı uyardı

BM İnsan Hakları Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell BM'nin, geçtiğimiz Perşembe günü Irak'ın güneyindeki Nasıriye Cezaevinde idam edilen 38 kişinin adil bir şekilde yargılandıklarından kuşku duyduğunu belirterek, toplu idamın kendilerini şoke ettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler, Bağdat'ı uyardı

Birleşmiş Milletler (BM), Irak'ta 38 kişinin IŞİD üyeliği suçlamasıyla idam edilmesi nedeniyle Bağdat yönetimini sert şekilde uyardı.


Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan BM İnsan Hakları Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell BM'nin, geçtiğimiz Perşembe günü Irak'ın güneyindeki Nasıriye Cezaevinde idam edilen 38 kişinin adil bir şekilde yargılandıklarından kuşku duyduğunu belirterek, toplu idamın kendilerini şoke ettiğini söyledi.


Throssell, idam edilen 38 kişinin dışında bu yıl içerisinde Irak'ta 106 kişinin aynı suçlamalarla idam edildiğini, bunlardan 42'sinin Eylül ayında bir gün içerisinde ve aynı cezaevinde infaz edildikleri bilgisini vererek, "Bağdat'a uyarımızı yineliyoruz. Iraklı mercilerden idamları durdurmalarını ve IŞİD'li oldukları gerekçesiyle yargılanan kişilerin yargılanmalarının şeffaf bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz." dedi.