Bursaspor-Amedspor maçındaki olaylara ilişkin gözaltı sayısı 10'a yükseldi

Bursaspor’la çıkacağı karşılaşma öncesinde Amedspor oyuncularına ve taraftarlarına yapılan saldırı ile tribünlerde açılan pankartlara ilişkin 10 kişi gözaltına alındığı, 3 güvenlik görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Bursaspor-Amedspor maçındaki olaylara ilişkin gözaltı sayısı 10'a yükseldi

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup 25’inci haftasında Bursaspor'a konuk olan Amed Sportif Faaliyetler’i oyuncularına ve taraftarlarına yapılan saldırılar ile tribünlerde açılan pankartlara ilişkin 10 kişi gözaltına alındı.

Bursa Valiliği, Bursaspor-Amedspor maçına ilişkin yedi kişinin gözaltına alındığını, üç kamu görevlisine soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bursa Valiliği açıklamasında sorumlu kamu görevlisi üç güvenlik yöneticisinin görevden uzaklaştırıldığı ve haklarında soruşturma açıldığı yazılarak şunlar dendi:

“Pankart açma olayına karışan ilgililer hakkında teşhis, tespit ve yakalama çalışması ile maç sonunda soyunma odasında gerçekleşen darp olayına ilişkin ise sorumlular hakkında cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde adli işlem başlatılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar yedi kişi gözaltına alınmıştır”

Daha sonar gözaltı sayısının 10’a yükseldiği belirtildi.

Bursaspor ile Amedspor arasında dün 14.00'te başlayacak olan karşılaşma öncesi  ve sonrası sahada saldırı yaşandı.

Bursaspor’a konuk olan Amedsporlu futbolcuların ve teknik heyetin kaldığı otele maçtan önceki gece havai fişek atıldı ve ‘ne mutlu Türk’üm diyene’ şeklinde sloganlar atıldı.

Dünkü maç öncesinde de sahada iki takım oyuncuları arasında kavga çıktı.

Tribünlerden sahaya çok sayıda su şişesi ve patlayıcı madde atıldı.

Tribünlerde 1990’larda faili meçhul cinayetlerle özdeşleşmiş beyaz Toros model arabanın ve Yeşil lakaplı istihbaratçı Mahmut Yıldırım’ın pankartları açıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu pankartlarla ilgili soruşturma açıldığını duyurdu.

Soylu “Futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz” dedi ve ekledi:

"Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır."