Cezaevindeki işkence sonucu konuşma yetisini kaybeden tutuklu, yaşadıklarını yazarak anlattı

Cezaevindeki işkence sonucu konuşma yetisini kaybeden tutuklu, yaşadıklarını yazarak anlattı

Türkiye'nin dört bir yanındaki cezaevlerinden tutuklu ve hükümlere yönelik işkence iddiaları gelmeye devam ediyor. İşkence yapıldığı belirtilen son adres Elazığ 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi. Mezopotamya Ajansı'nın (MA) haberine göre, işkence neticesinde konuşma yetisini kaybettiği belirtilen Medeni Kiye, yazarak ailesine gördüğü işkenceyi anlattı. Ailesi, Kiye'nin vücudunda işkence izleri olduğunu belirtirken, Kiye'nin, "Yarın daha kötü şeyler olabilir" yazdığı kaydedildi. 

Kiye'nin iddiasına göre, 4 Ağustos'ta yan koğuştaki arkadaşlarıyla konuştukları için 15 tutuklu ile birlikte darp edildi ve dayak sırasında konuşma yetisini kaybetti. 

Kardeşi Hatice Kiye, abisinin yüzü, boynu, sırtı ve diz kapaklarında işkenceden kaynaklı morlukların olduğunu ifade etti.

Hatice Kiye, abisinin işkence ile ilgili yazarak anlattığı satırlara dair şu bilgiyi verdi:

"Koğuşlarına saldırı olmuş ve tutuklular feci şekilde darp edilmişler. Medeni de bu saldırıda konuşma yetisini kaybetmiş. Açık görüşte Medeni her şeyi kağıda yazarak anlattı. Medeni, bizimle görüşmeden önce yine cezaevi yetkilileri tarafından tehdit edildiğini söyledi. Yetkililerin, ‘Sen mahsus konuşmuyorsun’ dediğini aktardı. Bize yaralarını gösterdi. Başına ve ense tarafına fazlaca darbe almış, hatta boğazının çok ağrıdığını söyledi. Yine kolları ve göğüs tarafı morarmıştı.

Saldırıyı, Başgardiyan Taner Kaya ve 2'nci Müdür Ercan İnceler organize ediyorlarmış ve vahşice saldırıyorlarmış. Medeni bize, 'Bu durum kamuoyuna yansımazsa bizim cenazelerimiz çıkar buradan' dedi. Medeni yaralandıktan sonra hiçbir şekilde doktora götürülmemiş. Sadece iki kez revire götürülmüş ama orada da kendisine hiçbir bilgi verilmemiş. Günlerdir Elazığ Cezaevi’nin ne kadar berbat bir yer olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Elazığ Cezaevi pilot bölge olarak belirlenmiş. Elazığ Cezaevi’nde gerçekleşen her pratik diğer cezaevlerine yansıyor. Son zamanlarda Osmaniye ve benzeri cezaevlerinden gelen haberlerle de bu durum anlaşılıyor. Bu bir tek bizim ailenin sorunu değil. Orada sadece benim abim yok. Orada onlarca tutuklu var ve bu hepimizin sorunudur."