İYİ Parti Diyarbakır’da tabela indirdi: 12 bin 750 üye istifa etti

Salim Ensarioğlu’nun istifasından sonra İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, ilçe teşkilatları ve 12 bin 750 üye İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, istifaların diğer illere de yansıyabileceğini söyledi.

İYİ Parti Diyarbakır’da tabela indirdi: 12 bin 750 üye istifa etti

İYİ Parti İstanbul milletvekili M. Salim Ensarioğlu'nun “Şeyh Sait değerimizdir” açıklamasının ardından disipline sevk edilmesiyle başlayan kriz Ensarioğlu'nun istifasıyla devam etti.

Bugün ise İYİ Parti Diyarbakır merkez ve ilce örgütleri düzenledikleri basın açıklaması ilse partinden istifa ettiklerini açıkladı.

Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, 12 bin 750 üyenin istifa ettiğini bildirdi.

Ensarioğlu, Salim Ensarioğlu’nun 1994 yılında DYP Gençlik Kolları Başkanı olarak aktif siyasete başladığını ve tarihten bu güne kadar “temiz siyaset anlayışını örnek aldığını” belirterek, “2018 yılından itibaren üstlenmiş olduğum İYİ Parti Diyarbakır il başkanlığı görevimi, birçok partili yönetici arkadaşlarım gibi elbette büyük badireler atlatarak bugünlere kadar geldik. Devletini, bayrağını, milletini seven demokrat duruşumuz aşikârdır” dedi.

Sosyal medyada M. Salim Ensarioğlu'na yönelik yapılan mesnetsiz kınayan Ensarioğlu, kendisinin linç kampanyalarına karşı tavizsiz bir duruş sergilediğini söyledi.

“Gönül verdiğimiz İYİ Parti, hür ve müstakil görüşlere tahammül edememiştir”

Diyarbakır’da bir bulvara Şeyh Said isminin verilmesinin toplumun büyük kesimi tarafından doğal karşılandığını belirten Ensarioğlu, şu ifadeleri kullandı:

 “Sayın Bakanımızın sosyal medyada Şeyh Said ile ilgili medyada yapılan galiz hakaretleri reddeden açıklamasında cumhuriyet değerlerini rencide eden veya vatan hainliğini çağrıştıracak herhangi bir ifade bulunmamaktadır. 21. yüzyılda yeni bir hikaye yazmak ve milletimize üçüncü bir yol göstermek üzere ‘hür ve müstakil’ olarak yolunda devam etmek isteyen, gönül verdiğimiz İYİ Parti, hür ve müstakil görüşlere tahammül edememiştir.

Sayın Bakanımızın talebine dönük başlayan linç kampanyasının karşısında olduğumuzu tüm kamuoyunun bilmesini isteriz. Bununla birlikte naaşlara bile saygısı ve tahammülü olmayanlarla hatırlatmak isteriz: 21. yüzyıldayız. Siyaset ve bölge büyüğümüz, kıymetlimiz Sayın Salim Ensarioğlu’nun olmadığı bir yerde bizim varlığımız söz konusu olamaz. Bu vesileyle Diyarbakır il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte ve ayrıca 12,750 üyeyle iyi partiden istifa ettiğimizi kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz."

“Yolumuza bağımsız olarak devam edeceğiz”

Rûdaw Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak’ın, “Bundan sonra hangi mecrada siyaset yapacaksınız?” sorusunu yanıtlayan Ensarioğlu, “Aslında biz her zaman hür ve demokratik yolları izledik, adaletten yana olduk. Bugünden itibaren de tekrar bağımsız, hür ve demokratik yolu izleyeceğiz. Bütün dostlarımızla beraber yolumuza devam edeceğiz. Yolumuza bağımsız olarak devam edeceğiz” diye konuştu.

Vecdin Ensarioğlu, yerel seçimlerde hangi partinin adayını destekleyecekleri sorusuna ise, “Seçmenimiz hür iradesiyle inanabileceği bir partiye veya adayına oyunu verebilir” yanıtını verdi.

Meral Akşener ile gönül bağımız devam edecek”

“Kırmızı çizginiz yok mu?” sorusunu Ensarioğlu, “Hayır, legal ve anayasamıza ters düşmeyen bütün partiler bizimle aynı mesafededir” sözleri ile yanıtladı.

Ensarioğlu, istifaların diğer kentlerde de yaşanacağını, bölgedeki diğer illerdeki başkanlarla da görüştüğünü söyledi.

Vecdi Ensarioğlu, bu konuda bir sayı vermeyeceğini ancak Diyarbakır'da tabeleyı indirdiklerini belirtti. 

Ensarioğlu, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile gönül bağımız devam edecek” dedi.

Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin bulunması için bir talepleri olup olmadığı yönündeki soruya da, “Tabii ki var. Biz geçen sene de İYİ Parti ile bunu istişare ettik. Böyle bir talepte bulunacağımızı söyledik ve bu talep üzerine bu süreç yaşandı. Aslında bölgemiz için değerli olan herkes için geçerlidir” yanıtını verdi.