CNK: Asıl amaç Kürdlerin ulus-ülke bağımsızlık mücadelesini engellemek

CNK: Asıl amaç Kürdlerin ulus-ülke bağımsızlık mücadelesini engellemek

TSK’nın Güney Kürdistan sınırları içerisinde gerçekleştirdiği operasyonları “işgal ve saldırı” şeklinde değerlendiren Kürdistan Ulusal Gençliği (CNK), Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumu Türkiye’ye baskı uygulamaya çağırdı.

CNK’den yapılan yazılı açıklamada, “Türk devleti Kürdistan’ın her üç parçasındaki işgal ve saldırılarını aralıksız sürdürmektedir” denildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından tanınan Mahmur Mülteci Kampı da dahil Bradost ve Şengal'e kadar uzanan sivil yerleşim alanlarının da bulunduğu geniş bir alanda bombardıman yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Türk devletinin emperyal emellerini genişletmeye dönük saldırıların dozunu daha da arttıracağı görülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Operasyonun söylemde “PKK'yi gerekçe gösterilip” yapıldığına dikkat çekilen açıklamda, “Asıl amaç Kürdlerin ulus-ülke gerçekliği ile bağımsızlık mücadelesini engellemeye yönelik olduğu açıktır” sözlerine yer verildi.

Uluslararası toplumun sessizliğinin Türkiye’ye “cesaret” verdiğine değinilen açıklamada, Birleşmiş Milletler ve uluslararası topluma “Türkiye’ye baskı yapma” çağrısında bulunuldu.