Davutoğlu medyasından Babacan’a Erdoğan benzetmesi

Davutoğlu medyasından Babacan’a Erdoğan benzetmesi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yaşadıkları anlaşmazlıklar sonucu AKP’den koparak kendi partilerini kuran Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, bir ittifaka girmediler.

Parti kurma çalışmaları aşamasında Davutoğlu’nun ortak harekete sıcak baktığı kulislere yansısa da Babacan’ın Davutoğlu ile bazı noktalarda görüş ayrılığı olması bu girişimi sonuçsuz bıraktı.

Babacan, DEVA Partisi’ni kurarken, Davutoğlu da Gelecek Partisi’ni hayata geçirdi.

Uzun süre birbirleri hakkında olumlu mesajlar veren iki taraftan ilk defa iğneleyici bir adım geldi.

Davutoğlu’nun medyası olarak bilinen Medya Notu, Babacan ve Deva Partisi’nin Twitter hesabı üzerinden eleştiri haberi yayımladı. 

“Twitter’da milyonlarca takipçisi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yalnızca bir kişiyi evet sadece bir kişiyi takip etmesi yıllarca eleştirilmişti” ifadesine yer verilen haberde, “DEVA Partisi’nin Twitter’da sadece bir kişiyi, Ali Babacan’ı takip etmesi özel talimat mı basit bir acemilik mi?” başlığı atıldı.

 

Erdoğan’ın bu tavrının kimi zaman dalga konusu bile olduğu görüşüne yer verilen haberde, “Büyük bir demokrasi hikayesiyle seçmenin karşısına çıkan DEVA Partisi’nin de sadece tek bir kişiyi, Ali Babacan’ı takip ettiğini biliyor muydunuz?” diye soruldu ve eklendi:

“Gelecek Partisi de çok kısa bir zaman önce kuruldu. Ancak bu haberi yazmadan girip baktık. Gelecek Partisi Twitter’dan 38 hesabı takip ediyor. Ancak Deva Partisi sadece Ali Babacan’ı takip ediyor. Bu Babacan’ın özel talimatı mı yoksa sosyal medya ekibinin acemiliği mi merak konusu.

Şöyle enteresan bir detay daha var. Ali Babacan da twitter’dan sadece bir hesabı takip ediyor? Tahmin edin bakalım kim?

Editörün notu: Erdoğan’ın Twitter’da sadece bir kişiyi takip etmesi yıllar sonra değişti. Bugün itibariyle Erdoğan Twitter’dan tam 95 hesabı takip ediyor.”

Ali Babacan, Kasım 2019’da HaberTürk’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlarken, Davutoğlu ile örgütlenmede farklı metodlar uyguladıklarını, bu yüzden birlikte çalışmalarının imkansız olduğunu belirtmişti.

Babacan, Davutoğlu’nun kendisine çalışma teklifinde bulunduğunu da açıklarken, “Davutoğlu’nun daha işin başında il başkanlarını belirlediğini, oysa kendi örgütlenmelerinde bu tür görevlendirmelerin ortak kararlar ile belirleneceğini” kaydetmişti.