Davutoğlu'nun ekibine operasyon

AKP'de 'Pelikan darbesiyle' devrilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kurma faaliyetleri devam ederken Dışişleri Bakanlığı'na dikkat çeken bir operasyon düzenlendi.

Davutoğlu'nun ekibine operasyon

AKP'de 'Pelikan darbesiyle' devrilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kurma faaliyetleri devam ederken Dışişleri Bakanlığı'na dikkat çeken bir operasyon düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Dışişleri Bakanlığı'na personel temini için yapılan 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarındaki sınavlarda şüpheli 249 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı.

Aydınlık'ın haberine göre soruşturmanın Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı dönemini kapsaması dikkat çekti. Haber 'Davutoğlu ekibine FETÖ soruşturması' başlığıyla aktarıldı.

Habere göre Dışişleri Bakanlığı’na personel alımı amacıyla 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında düzenlenen Aday Meslek Memurluğu sınavlarında 'FETÖ' mensuplarınca usulsüzlük yapıldığı saptamasıyla, sınavlara ve komisyon üyelerine yönelik beş farklı soruşturma yürütüldüğü paylaşıldı. Başsavcılık açıklamasında, söz konusu dört yılda yapılan sınavlarda 275 kişinin atamasının yapıldığı belirtildi.

275 şahsa ilişkin soruşturma ve bilirkişi raporları sonucu, 249 kişinin örgütle bağlantısının saptandığı ileri sürüldü.

Aydınlık'a göre "beş farklı soruşturmanın yürütüldüğü 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu idi. O dönemde 'FETÖ’nün Dışişleri Bakanlığına yerleşmek için yoğunlaştığı, örgüt evlerinde Siyasal Bilgiler ve diğer ilgili okullardan mezun olan öğrencilere “Dışişleri Bakanlığı sınavlarına girme” talimatı verildiği gündeme gelmişti. Bakanlık kulislerinde sınavlarla ilgili tartışma yaşanmış ve sınavların şaibeli olduğu vurgulanmıştı"

Aydınlık'ın iddiasına göre 'FETÖ' soruşturması kapsamında tutuklanıp yargılanan kritik bir ismin itirafçı olduğu, Davutoğlu döneminde yapılan sınavlarla ilgili olarak ayrıntılı bilgi verdiği ileri sürüldü.

Yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan itirafçının, Davutoğlu döneminde en etkili isimlerden biri olduğu ve Davutoğlu’nun “dar ekibinde” yer alan kişinin, Davutoğlu Dışişleri Bakanlığından ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığına geçtiği, Davutoğlu’nun da bu geçişi yakından takip ettiği haberde yer alan iddialardan.