DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: Kürtlere kaybettirmeye çalışanlar ülkeyi kaybetti

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Kürt sorununu çözmeyen çözülür’ dedik, çözüldü. Kürtlere kaybettirmeye çalışanlar ülkeyi kaybetti." dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: Kürtlere kaybettirmeye çalışanlar ülkeyi kaybetti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, resmi olmayan seçim sonuçlarına dair partinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Seçim sonuçlarının iktidarın kaybettiğini gösterdiğine işaret eden Bakırhan, “Bu halk iradesini teslim etmedi. Kürt sorununu çözmeyen çözülür, çözüldü. Kürtlere kaybettirmeye çalışanlar ülkeyi kaybetti. Kayyım siyaseti iktidara kaybettirdi. Kürt halkı demokratik çözümden yana olduğunu bir kez daha gösterdi.” açıklamasında bulundu.

“Büyük Kürt düşmanlığı, Kürt nefreti batıda ve Kürdistan’da iktidara büyük kaybettirdi.” değerlendirmesini yapan Bakırhan, Kent uzlaşısı politikamız sonuç verdi. Kayyım, sahte seçmen, irade gaspı DEM Parti’nin iradesine yenildi. Kayyımlar atadılar, başaramadılar. Sahte seçmenler atadılar, yine başaramadılar. Şu anda süreç devam ediyor. Şırnak Merkez’de haram seçmenle halkın iradesine el konulmak isteniyor.  Şırnak’ta 6541 kaçak seçmen taşınmış. Bu seçmenlerin sayısını düştüğümüzde Şırnak’ın büyük bir farkla kazanıyoruz. Ayrıca, Bitlis ve Kars’ta ıslak imzalı sonuçlara göre kazanmış durumdayız. Fakat hileyle bu kentlerde de halk iradesini gasp etmek istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

“DEM Parti'nin seçim stratejisi başarıya ulaşmıştır. Bölge kentlerindeki kentlerde belediyeler AKP’nin zulmü ve sömürüsünden kurtarılmıştır.” diyen Bakırhan, şu ifadeleri kullandı:

“Batıda birçok merkezde ezilenler, emekçiler, kadınlar, gençler halklar ve inançlar kent yönetimlerinde söz ve irade sahibi olmuştur. DEM Parti’nin ve seçmenlerinin siyaseti etkileme ve belirleme bir kez daha kanıtlanmıştır. Mecalleri kalmadı diyenlerin iddiası halkımız tarafından boşa çıkarılmıştır. Halkımızın iradesi dimdik ayaktadır. Bu iradeye doğru yaklaşmayan kaybeder. DEM Parti'nin olmadığı bir denklem kurulamaz. 1 Nisan itibariyle Türkiye siyasetinde denklem kurmak isteyen herkes DEM Parti’yi hesaba katmadan bir yol bulamaz bir yol açamaz.”

 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Uçar ise “Kürt sorunu karşısında bu iktidarın çözümsüzlükte yarattığı ısrar ve İmralı’da yürütmüş olduğu 25 yıllık tecritte karşı Kürt halkı bu seçimde de birliğiyle, mücadelesiyle, direnişiyle en güçlü cevabı vermiştir. Kürt sorununun çözümünde muhatap arayan bu iktidarın esas muhatabın 25 yıldır İmralı Cezaevi’nde büyük bir direniş gösteren ve barış adına tek söz sahibi olan Sayın Abdullah Öcalan’ı da onun çözüm iradesini de çözüm gücünü de sahiplendiğini göstermiştir.” dedi.

-KÜRDİSTAN’DAN ÇEKİLİN KAYBETTİNİZ

İktidarın Kürtler karşısında karşısında çok büyük bir yenilgi aldığını kaydeden Uçar, “Yürüttüğü savaş politikaları, yürüttüğü cinsiyetçi politikalar, yürüttüğü yolsuzluk ve talan karşısında ortaya çıkan ekonomik krizin kendisi başta Kürt halkı olmak üzere bu iktidar karşısında yıllardır direnen halkın iradesine, halkın mücadelesine çarpmış ve paramparça olmuştur. Seçim sonuçlarında özellikle Kürdistan’da başarı elde etmek isteyen, kendisini yeniden var etmek isteyen AKP iktidarı Kürtleri yenmek isterken Kürtler karşısında ve demokratik mücadele karşısında çok büyük bir yenilgi almıştır. Bu kazanım elbette ki hepimizindir ve demokratik bir ülkenin şahsında çok güçlü bir motivasyon, güçlü bir dinamik olmaya da devam edecektir.” diye konuştu.

Uçar, "Açık ifade edelim ki Kürdistan’dan çekilin. Kaybettiniz. Halkımız dün olduğu gibi bugün de mücadelesine, iradesine sandıklarına sahip çıkmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.