Demokratik Suriye Güçleri ve ABD, Rakka ve Suriye'nin geleceğini konuştu

Demokratik Suriye Güçleri ve ABD, Rakka ve Suriye'nin geleceğini konuştu

KRD NEWS - Demokratik Suriye Güçleri ve IŞİD ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu yetkilileri arasında Pazar günü yapılan görüşmede Rakka Operasyonuna yönelik Esad Rejimi tehlikesi ve IŞİD sonrası Rakka’nın geleceği hakkında görüşmeler yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve ABD'nin kuzeyindeki Suriye özel kuvvet komutanının katıldığı toplantıya Demokratik Suriye Güçlerinden İlham Ehmed, Cihan Şeyh Ahmed ve Talal Silo ve Rakka Sivil Konseyi eşbaşkanlarından Layla Mustafa'nın yanı sıra iki bölge yetkilileri de yer aldı.

Toplantı, Raqa'nın güvenlik, yönetişim ve ekonomi dahil olmak üzere her seviyedeki kurtuluşundan sonraki zorluklarına odaklandı. Bununla birlikte Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerinin müdahaleleri ve Suriye rejimi tarafından Rakka kampanyasını engelleme girişimleri de görüşüldü.

Toplantıya katılan Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Esad Rejiminin Rakka bölgesindeki operasyonlarına dikkat çekerek Rus tarafıyla daha geniş kapsamlı diyaloga girilmesini istediler.