Diyarbakır'da 'Kürdistan' diyen Yıldırım, Urfa'da 'Benim köklerim burada' dedi

Diyarbakır'da 'Kürdistan' diyen Yıldırım, Urfa'da 'Benim köklerim burada' dedi

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım seçim çalışmaları kapsamında Urfa’da. Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Yıldırım, İstanbul’da yaşayan Urfalıları işaret ederek "İstanbul’daki Küçük Şanlıurfa’nın adayıyım" dedi.

Belediyeyi ziyaret ederken Ebubekir Çimen'in söylediği ‘Urfalıyam ezelden’ türküsüne de eşlik eden Yıldırım ziyaret sonrası açıklama yaptı.

İstanbul’da küçük bir Urfa olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

“Benim köklerim de Şanlıurfa’da, o yüzden sizlere hemşerilerim diye hitap edebilirim. Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü tabiki gördük. 31 Mart seçimlerinde çok büyük destek verdiniz. Şanlıurfa gibi tarih şehri, kültür şehri, peygamberler şehri bu güzel şehrimizin büyükşehir belediye başkanı yaptınız Allah muvaffak etsin, yar ve yardımcısı olsun. Sizlerden de Allah razı olsun. Ayrıca Şanlıurfa’nın birçok ilçelerinde desteklerinizle başkanlarınızı seçtiniz, bunun için de teşekkür ediyorum. Az önce belediye başkanızın izah ettiği gibi Şanlıurfa ne kadar anlatsanız Şanlıurfa’yı tam olarak ifade etmek mümkün değil.”

‘İSTANBUL’DAKİ KÜÇÜK ŞANLIRUFA’NIN ADAYIYIM’

Urfa’nın kültürel ve marka değerini daha da yukarıya taşımanın öncelikli görev olduğunu ifade eden Yıldırım, “Biz de inşallah, burası büyük Şanlıurfa, bir de küçük Şanlıurfa var, o da İstanbul’da. Ben de küçük Şanlıurfalıların adayıyım. İstanbul’da 130 bin Şanlıurfalım kardeşimiz var, duasını ve desteklerini bekliyorum. İstanbul’un sizlere ihtiyacı var. 23 Haziranda inşallah Şanlıurfa İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin desteğinin bizimle beraber olduğuna yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, Erdoğan'ın “Kürdistan yoktur” söyleminin aksine dün Diyarbakır’da “Kürdistan mebusu” sözleriyle gündeme gelmişti.