DSG: ABD ve Koalisyon, Türkiye'ye yeşil ışık yaktılar!

DSG: ABD ve Koalisyon, Türkiye'ye yeşil ışık yaktılar!

DSG Basın Sözcüsü  Bali, “Kobani sembolik bir kenttir, IŞİD’e karşı savaş ve ilk zafer burada başladı. Türkiye bu sembolü ortadan kaldırmak istiyor” dedi.

Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı savaşan ilk güç olduklarını belirten Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Sözcüsü Mustafa Bali, “Suriye rejim güçleri ve Irak ordusu IŞİD saldırıları karşısında yenildiler. Suriye muhualif güçleri IŞİD’e karşı savaşmadı. Fakat öncelikle YPG ve YPJ, daha sonra da DSG olarak bizler IŞİD’e karşı meydanda savaşan ilk güç olduk ve bu savaş şimdiye kadar da devam ediyor” dedi.

Uluslararası koalisyonla ortak mücadele planlarının devam ettiğine vurgu yapan Bali, “Uzun süreli planlamamız var ve IŞİD tamamıyla yenilgiye uğratılıncaya kadar, terör ortadan kaldırılıp Suriye krizine demokratik bir çözüm bulununcaya kadar da bu ortaklık devam edecek” diye konuştu.

ABD ve koalisyon güçlerinin Fırat’ın doğusu için verdiği sözleri tutmadıklarını belirten Bali, sözlerine şunları ekledi:

“Sere Kaniye ve Gire Spi’nin işgal edilmesi için Türkiye’ye yeşil ışık yaktılar. Bundan sonra bize bir söz verdiklerinde şunu hatırlayacağız; Efrin için de, Fırat’ın doğusu için de söz vermemişler miydi? diye kendimize soracağız.”

Bali, “Bildiğiniz gibi koalisyon güçleri Fırat’ın doğusundan çıktı, Rus güçleri bölgeye geldi ve Suriye rejimi güçleri sınır bölgelerine yerleşti. Ama hala günlük olarak Türkiye’nin tehditleri özellikle de Kobani üzerindeki tehditler devam ediyor. Kamuoyuna açıkça belirtmek istiyorum; Kobani çok büyük bir tehlike altında. Kobani sembolik bir kenttir, IŞİD’e karşı savaş ve ilk zafer burada başladı. Türkiye bu sembolü ortadan kaldırmak istiyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin güvenli bölge planına değinen DSG Basın Sözcüsü, “Erdoğan Kobani’ye saldırıların sürdüğü dönemde Antep’e gelerek ‘Kobani ha düştü ha düşecek’ dedi. Bu da gösteriyor ki Erdoğan Kobani’nin düşüşünü kendisine bir zafer olarak görüyordu. Fakat Kobani halkı kazandı. Şimdi yine Kobani halkını yenmek ve IŞİD’i diriltmek ve ‘işte Kobani’yi ele geçirdik’ demek için hergün tehditlerde bulunuyor” diye konuştu.