DSG ile Irak arasında tutuklu takası

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Irak hükümeti arasında tutuklu takası yapıldığı belirtiliyor. Buna göre DSG Irak'a bir veya iki IŞİD’yi, Irak ise DSG’ye Kobanili 3 tutukluyu teslim etti.

DSG ile Irak arasında tutuklu takası

DSG, 2017 yılında IŞİD’li oldukları şüphesiyle Musul’da tutuklanan ve Bağdat'ta ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 3 Kürt gencini bugün Irak hükümetinden teslim aldı.

Üç gencin akrabası olan Hacı Keriyo, Rûdaw'a, “Kardeş ve kuzen olan Muhammed Hüseyin, Şahin ve İdris Muhammed Kobani'nin Xerab Korte köyündenler. Musul'un IŞİD’ten kurtarılmasından sonra 2017'de burada terzilik yaparlarken IŞİD’e üye oldukları iddiasıyla Haşdi Şabi tarafından tutuklandılar” diye konuştu.

Hacı Keriyo, üç gence tutuklanmalarının üzerinde 20 gün geçtikten sonra Bağdat’ta mahkemece ömür boyu hapis cezası verdiğini ve o zamandan beri gençlerin tutuklu olduğunu kaydetti.

Hacı Keriyo, DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani ve DSG komutanlarından Polat Can'ın çabalarıyla söz konusu gençlerin Bağdat'tan Kobani'ye iade edildiğini söyledi.

DSG, tutuklu takası ve üç gencin Kobani'den dönüşüne ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı.