DSG, Duhok'ta düşen helikopterlerde yaşamını yitirenlerin kimlikleri açıkladı

DSG, biri Duhok kırsalında diğeri başka bir bölgede düşen iki helikopterde yaşamını yitiren YAT savaşçılarının kimlik bilgilerini açıkladı.

DSG, Duhok'ta düşen helikopterlerde yaşamını yitirenlerin kimlikleri açıkladı

15 Mart’ta Duhok’un Amedi ilçesinin Çemankê nahiyesine bağlı Biryat köyünün dağlık bölgesinde saat 20:40 sularında bir helikopter düştü. İçerisinde bulunan 7 kişi yaşamını yitirdi.

Duhok Valisi Ali Teter yaptığı açıklamada, düşen helikopterdeki 7 PKK üyesinin yaşamını yitirdiğini başka bir helikopterin ise izini kaybettiğini söyledi. Teter, Koalisyon, Irak ve Türkiye ile yapaılan istişarelerde helikopterin bu ülkelere airt olmadığı ve soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Helikopterin kötü hava şartlarından dolayı düşmüş olduğu kaydedildi.

Öte yandan Demokratik Suriye Güçleri'nden (DSG) bugün yapılan açıklamada Rojava’dan Süleymaniye’ye eğitim amaçlı giden Terör İle Mücadele Güçleri (YAT) üyelerinin içerisinde olduğu iki helikopterin hava şartlarından kaynaklı düştüğü duyuruldu.

DSG her iki helikopterdeki, YAT Genel Komutanı Şervan Kobani komutasındaki  9 savaşçılarının yaşamını yitirdiğini kaydetti.

DSG, daha sonra  3’ü kadın 6'sı erkek 9 savaşçının isimleri ve resimlerini yayınladı.

DSG hayatını kaybeden savaşçıların resimlerini yayınladı

 

Yayınlanan açıklamada hayatını kaybedenlerinin isimlerinin  Şevan Kobani, Hogir Derik, Koçer Derik, Xebat Dirbesiye, Doğan Efrin, Harun Rojava, Feraşin Baran, Didar Derik ve Rojeng Rıfat  olduğu belirtildi. Hayatını kaybedenlerinin DSG içerisindeki kod isimlerinin paylaşıldığı ve daha fazla ayrıntıya yer verilmediği görüldü.

Öte yandan DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi Twitter hesabından yaptığı açıklamada helikopter kazasında hayatını kaybeden YAT üyelerinin resmini paylaşarak şu açıklamada bulundu:

“Terörle Mücadele Özel Güçlerimiz (YAT), IŞİD'e yönelik ortak eylem programı kapsamında Kürdistan Bölgesi'ne gitmekte olan birlik komutanı Şervan Kobani'nin de aralarında bulunduğu 9 savaşçımız şehit düştü. Onların fedakarlıkları, halkımızın ve toprağımızın özgürlüğünü korumanın bir yolu olarak kalacak. Kendimize, şehit ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

Mazlum Abdi'den açıklama

Bazı haber siteleri helikopterde bulunan YAT komutanı Şervan Kobani’nin (Abdo Mustafa Abdi)Mazlum Abdi’nin yeğeni olduğunu iddia etti.