DSG saldırı hazırlığındaki IŞİD üyesini yakaladı

Rojava’nın Haseke kentinde, Demokratik Suriye Güçleri’nin önceki gün saldırı hazırlığı içinde olan bir IŞİD üyesini yakaladığı bildiriliyor.

DSG saldırı hazırlığındaki IŞİD üyesini yakaladı

DSG’den dün yapılan açıklamada söz konusu kişinin, IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyona roketli saldırı  planlamakla suçlandığı bildirildi.

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon’un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada da, "Dün gece Suriye'nin Şeddadi ilçesinde, @cmoc_SDF ve Koalisyon Güçlerine roket saldırısı planlayan bir IŞİD üyesinin yakalanması ile sonuçlanan bir operasyon gerçekleştirildi” denildi.  

Son saldırı girişimi bölgede DSG ve koalisyon güçlerine yönelik gerçekleştirilen bir dizi saldırının ardından geldi.

Uluslararası Koalisyon’dan Çarşamba günü yapılan açıklamada ise Suriye'nin kuzeydoğusundaki küçük çaplı Koalisyon güçleri ve DSG’nin de bulunduğu “Green Village”a (Yeşil Köy) sabah saatlerinde ateş açıldığı bildirilmişti. Saldırının herhangi bir zayiata yol açmadığı, ancak Koalisyon üssüne birkaç merminin isabet ettiği ve hafif maddi hasarın meydana geldiği açıklanmıştı.

Açıklamada ayrıca, saldırıya hızlı bir şekilde karşılık verildiği ve saldırının çıkış noktası olan Suriye'nin Mayadin kentinin hemen dışından altı top ateşi açtığı belirtildi.

Koalisyon, İran destekli milis gruplarının kendilerine ve DSG’ye ateş açtığını kaydetti.

Koalisyon güçlerine yönelik bu saldırının İranlı komutan Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin yıldönümünde yaşanması dikkati çekti.

“ABD belli bir gruba bağlamadı”

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki Perşembe günü geç saatlerde düzenlediği basın toplantısında ABD'nin Suriye ve Irak'taki ordularına yönelik son saldırıları belirli bir gruba bağlamadığını söyledi.

Pentagon sözcüsü John F. Kirby de "Irak ve Suriye'deki güçlerimize yönelik İran destekli milis grupları tarafından tehditler almaya devam ediyoruz. Ancak yine de, bu belirli saldırılardan kimin sorumlu olduğuna dair kesin bir bilgim yok" demişti. /Rudaw