DSG’den IŞİD’in lojistik sorumlusuna darbe

IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon, Rojava’nın Haseke kentinde Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından düzenlenen operasyonda IŞİD’in lojistik sorumlusunun yakalandığını duyurdu.

DSG’den IŞİD’in lojistik sorumlusuna darbe

Koalisyon’dan dün yapılan açıklmada, “27 Nisan 2023 akşamı geç saatlerde, Suriye Demokratik Güçleri, Suriye'nin Haseke vilayetindeki Dashisha çölünde bir IŞİD ajanını yakalamak ve IŞİD’ın ulaşım ve kaçakçılık operasyonlarını etkisiz hale getirmek için baskın düzenledi” denildi.

Açıklamada, "DSG, IŞİD'in bilinen bir lojistik ajanı olan Salih Dahmaş'ın başarılı bir şekilde yakalanmasını sağladı" ifadeleri yer aldı.

Birleşik Özel Harekat Müşterek Görev Gücü Komutanı Tuğgeneral Claude Tudor da; "Dahmaş'ın ele geçirilmesi, IŞİD'in kuzeydoğu Suriye ile Irak arasında ölümcül yardım ve personel kaçırma kabiliyetini bozacak ve azaltacaktır” dedi.

DSG, son zamanlarda Rojava'da IŞİD'e karşı birçok operasyon gerçekleştirdi. IŞİD'e Karşı Ulusalararası Koalisyon ile aralarındaki ortaklığı güçlendirirken birçok şüpheliyi de tutukladı.

DSG Pazartesi günü Rakka'da dört IŞİD üyesini tutukladı. Aynı gün Koalisyon, Suriye'deki IŞİD faaliyetlerinde yılbaşından bu yana yüzde 55'lik bir düşüş görüldüğünü açıklayarak, DSG’yi başarılarından dolayı övdü.