DSG'den TSK'nın saldırılarına ilişkin açıklama

DSG'den TSK'nın saldırılarına ilişkin açıklama

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Basın Merkezi yayımladığı yazılı açıklamasında 9,10,11,12 Ocak tarihlerinde işgalci Türkiye'nin farklı bölgelere saldırdığını ve saldırılar sonucunda sivillerin yaşamını yitirdiklerini duyurdu.

DSG, Türkiye ve Türkiye destekli grupların 9,10,11,12 Ocak’ta bölgeye yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

EYN İSA

Eyn İsa kontrol noktası, 9 Ocak’ta insansız hava araçlarıyla bombalandı. Bombardıman sonucunda sivil bir yurttaş ve bir asayiş üyesi yaralandı.

Aynı gün TSK'nın uluslararası M4 yolu üzerindeki Hoşân köyü yakınına ağır silah ve obüslerle saldırdığını belirten DSG Basın Merkezi, saldırı sonucunda sivillerin mal ve mülklerinin zarar gördüğünü belirtti.

GİRÊ SPÎ

Türkiye ve Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) 10 ve 11 Ocak’ta Erîda, Şorbê nisk ve Qiz Ali köylerini havan topları ve obüslerle bombaladığı belirtildi.

TİRBÊSPİYÊ

TSK ve SMO'nun 12 Ocak’ta saat 13.00 civarında Dugir köyüne yakın ve sivil iç güvenlik kurumlarının görev başında olduğu alanı hedef aldığı, saldırı sonucunda 2 iç güvenlik gücünün şehit düştüğü belirtildi. Bombardıman sonucunda birçok sivil yaralandığı aktarıldı.