ENKS Başkanı: Halk sert biçimde karşılarında olacak!

ENKS lideri Mela, “Kürt hareketini karıştırmak, başarısız kılmak için çabalayan kötü kişiler amaçlarına ulaşamayacak. Hiçbir etkileri olmayacak ve halk da sert bir şekilde karşılarında durarak onları yerlerine oturtacak” dedi.

ENKS Başkanı: Halk sert biçimde karşılarında olacak!

Rojava’nın Kamışlo kentinde Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) öncülüğünde “Kürdistan Bağrağı Günü” kutlandı. Etkinliğe ENKS’li yöneticilerin yanı sıra çok sayıda kişi ellerinde Kürdistan Bayrakları ile katıldı.

Burada Rûdaw’a konuşan ENKS Başkanı Suud Mela, “Bugün Kürdistan halkının tarihinde ve bizim hayatımızda çok önemli bir gün” dedi.

Mela, “Kürt halkı Ağrı Derviminden bu yana bu bağrağa sahip çıkıyor. Ağrı isyanına öncülük edenler bu bayrağı kendilerinden sonrakine devretti. Mahabad Cumhuriyeti bu bayrağa sahip çıktı. Daha sonra Qazi Muhammed bu bayrağı Başkan Mele Mustafa Barzani’ye emanet etti ve onu muhafaza etmesini istedi. Barzani bu bayrağı Eylül ve Mayıs devrimlerinde dalgalandırdı” diye konuştu.

“Irak Kürdistanı’nda kaldırılan bu bayrak orada kalacak ama İnşallah Kürdistan’ın her yerinde dalgalanacak. Çünkü bu bayrak tek bir parçanın değil, tüm Kürdistan’ın bayrağıdır” ifadelerini kullandı.

ENKS-PYNK görüşmeleri

ENKS ile PYD öncülüğündeki PYNK arasındaki görüşmelere ilişkin de bilgi veren Mela, “Yakın biz zamanda tekrar görüşmeler başlayacak. Şu an ABD heyetinin dönmesini bekliyoruz. Malumunuz, yeni yıl geliyor, ABD’de başkanlık değişimi oluyor. ABD’den döndüklerinde başlayacak. Kendileri bu müzakerelere çok ilgili yaklaşıyorlar. Bir durum olduğunda arayıp bilgi istiyorlar. İnşallah önümüzdeki ay tekrar görüşmelere başlayacağız” dedi.

Son günlerde yaşanan gelişmelere değinen Suud Mela, “Bazı istenmeyen olaylar oldu. Kürt hareketini karıştırmak, başarısız kılmak için çabalayan kötü kişiler amaçlarına ulaşamayacak. Hiçbir etkileri olmayacak ve halk da sert bir şekilde karşılarında durarak onları yerlerine oturtacak. Basın ve medya da halkımızın birliği için yapılan çalışmalarda temel bir görev almalı” şeklinde konuştu./ Rudaw