ENKS: Birlik için çok önemli adımlar atıldı

ENKS: Birlik için çok önemli adımlar atıldı

ENKS Başkanlık Konseyi Üyesi Mihemed Îsmaîl, ENKS ile PYD’nin birlik konusunda anlaşmak için çok önemli adımlar attığını söyledi.Îro roja çarşemê ENKS heyeti dün Semelka Sınır Kapısı’ndan Kürdistan Bölgesi’ne geçti.

ENKS Başkanlık Konseyi Üyesi Mihemed Îsmaîl, bugün ENKS Başkanı Siûd Mela başkanında danışmanlık kurulu ile toplanan heyetin, ENKS’nin sorunlarının değerlendirildiğini söyledi.  

ENKS ve PYD arasındaki Kürt birliği görüşmelerine ilişkin Mihemed Îsmaîl K24’e şunları söyledi: “Her iki taraf arasında ciddi görüşmeler var, bu görüşmeler hem halkımız hem de Suriye siyasi süreci açısından çok önemli. Kürtler arası birlik ve tek tavrı halkımız açısından bir güç  demektir. Bu konuda inancımız tam ve elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.”

ENKS’li yetkili Îsmaîl, “Eğer PYD ile bir anlaşmaya varırsak bu siyasi, idari, askeri ve ekonomik lanları kapsayan bir genel anlaşma olacak. Bu görüşmelerin ABD’nin gözetiminde ve desteğinde olması bizim için büyük fırsat. Biz birlik konusunda iyi adımlar atacağımız yönünde umutluyuz” ifadelerini kullandı.

Mihemed Îsmaîl,  ENKS ve PYD’nin siyasi açıdan önemli adımlar atıldığını, oluşan zeminin iyi bir sonuca ulaşacağına inandıklarını sözlerine ekledi.