'Türkiye,Rojava’ya yönelik saldırıya hazırlanıyor'

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) İletişim Merkezi Başkanı Ferhat Şami, Türkiye'nin Rojava'ya yönelik saldırıları hakkında Özerk Yönetim medyasına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bölgeye her an saldırabileceğini söyledi.

'Türkiye,Rojava’ya yönelik saldırıya hazırlanıyor'
Rûdaw Radio'nun ‘Üçüncü Göz’ programına katılan DSG İletişim Merkezi Başkanı Ferhat Şami,  "Türkiye bölgeye her an saldırabilir." ifadelerini kullandı.
 
Uluslararası siyaset uzmanı Alan Pire, "Bu saldırıların genişleyerek Özerk Yönetim'in kontrolündeki ilçelere yönelik kara saldırısı boyutuna ulaşma ihtimali var mı?" sorusu üzerine, "Evet, bu mümkün çünkü Türkiye bu bölgelere özellikle Tel Rıfat ve Menbic bölgelerine de girmek istiyor. Bu operasyonlar bugün başlamadı, zaten var ve devam ediyor” dedi.
 
Kürdistan Demokrat Partisi - Suriye (PDK-S) Politbüro Üyesi Gelo İsa da; "Türkiye, DSG'nin konrolündeki  bölgelere yeni bir saldırı başlatacak, DSG'nin savaşı Suriye'ye yayma ihtimali var mı?" sorusuna, “Şüphesiz ki Türkiye bugün Kobani ve Haseke'ye saldırdığında, Şehba ve Afrin'e de saldırılar oluyor. Şüphesiz bugün Türkiye herhangi bir bölgeye saldırdığında, Türkiye'nin tüm sınırlarında savaş başlamış olacaktır” cevabını verdi.
 
“Afrin ve Serekaniye savaşın dışında kalmayacak”
 
Reform Hareketi liderlerinden Havas Egid de Suriye'ye olası kapsamlı bir saldırı hakkında şunları söyledi: "Artık daha fazla askeri operasyonun olacağına inanmıyorum; çünkü başka siyasi pazarlıklar oluyor. Özerk Yönetim veya ABD bu bölgeleri terk edip gitmeyi kabul edecek mi?" diye sordu.
 
Farhad Şami de Türkiye'nin saldırıları hakkında bugün yaptığı açıklamada, "Türkiye bölgeye her an saldırabilir. Bizim de hazırlıklarımız devam ediyor. Olası bir saldırıda Afrin ve Serekaniye gibi işgal altındaki bölgeler savaşın dışında kalmayacak” dedi.