Erbil havalimanına SİHA’lı saldırı!

Erbil’de ABD askerlerinin de bulunduğu Uluslararası Erbil Havaalanı'na SİHA’larla saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Erbil havalimanına SİHA’lı saldırı!

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Kurumu, bu akşam Erbil Uluslararası Havalimanı’na insansız hava araçları ile saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı üyesi General Abdulhalik Talat, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, bomba yüklü iki drone’nun havalimanına ulaşmadan ABD kuvvetlerince düşürüldüğünü söyledi.

General Talat: Failler belli

General Talat, patlamalar nedeniyle herhangi bir can veya mal kaybı olmadığı bilgisini de paylaştı.

Abdulhalik Talat, “Daha önce de bu şekilde saldırılar oldu. Irak makamları bu konuda bilgilendirildi. Drone’ların nasıl elde edildiği ve kimler tarafından kullanıldığı belli. Irak’ta çok sayıda gayri nizami silahlı grup var. Bunların devlet içerisinde eli var, bu nedenle kolayca bu tür suçlara bulaşıyorlar” dedi.

Saldırıların ABD ve koalisyon güçlerini hedeflediğini dile getiren Talat, aynı zamanda Kürdistan Bölgesi’ndeki güvenlik ve huzuru da bozmayı amaçladıklarını belirtti.

Erbil Valisi: Erbil huzurludur, öyle de kalacak

Erbil Valisi Omid Xoşnaw, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında, "Düşmanın girişimleri başarısız oldu. Güvenlik güçlerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Erbil dirençli ve huzurludur, öyle de kalacak” dedi.

Havalimanı çevresinde iki patlama seslerinin duyulduğunu ve bölgeye çok sayıda güvenlik gücünün gönderildiği söylendi

Seferler normale döndü

Saldırı nedeniyle bir süreliğine havalimanındaki uçuşların iptal edildiği öğrenildi.

Erbil Havalimanı Müdürü Ahmed Hoşyar, seferlerin yeniden normale döndüğünü, herhangi bir erteleme olmadığını bildirildi

Güvenlik güçlerinin saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Muhabirimiz, saldırı sırasında Erbil semalarında olan İstanbul-Erbil seferi yapan uçağın bir süre havada dolaştığını ancak daha sonra uçağın sağlıklı bir şekilde iniş yaptığını söyledi.

Saldırıdan önce ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu’ndan alarm verildiği belirtildi.

Kaynak: Rudaw