Erbil Valisi Xoşnav: Lenge yangınında kundaklama şüphesi var

Erbil Valisi Omid Xoşnav, yetkililerin Lenge pazarında çıkan son yangında kundaklamadan şüphelendiğini ve olayı araştırmak üzere bir komisyon kurulduğunu söyledi.

Erbil Valisi Xoşnav: Lenge yangınında kundaklama şüphesi var

Pazartesi sabahı Erbil’in ünlü Lenge çarşısında çıkan büyük yangında yaklaşık 50 dükkan yandı. Böylece çarşı iki aydan kısa bir süre içinde ikinci kez alev almış oldu.

“Son yangınla ilgili şüphelerimiz var. Önceki yangınların ardındaki nedenler açıktı, ancak son olayı ve nasıl meydana geldiğini araştırmak için bir soruşturma komitesi oluşturuldu” diyen Vali Xoşnav, gazetecilere verdiği demeçte, soruşturmanın sonucu kesinleştiğinde kamuoyuna açıklanacağını kaydetti.

Vali Xoşnav, esnafın kaygılarını anladıklarını ve Ramazan Bayramı tatilinin ardından çarşıdan sorumlu güvenlik şirketinde detaylı inceleme yapacaklarını söyledi.

Şubat ayının sonlarında mağaza sahiplerine milyonlarca dolar zarar veren büyük yangının ardından ünlü çarşı, iki aydan kısa bir süre içinde ikinci kez alev aldı.

Güvenlik standartlarının ortalamanın altında olduğu Kürdistan Bölgesi ve Irak'ta yangınlar sürekli bir endişe kaynağı. Elektrik arızaları ve temel güvenlik önlemlerinin eksikliği sorunun önemli bir bölümünü oluşturuyor.

Geçtiğimiz hafta Duhok'un merkezindeki Şale pazarında da büyük bir yangın çıkmış ve 100'den fazla dükkan yanmıştı.