Erdoğan: Verdiğimiz süre bittiği an harekata devam edeceğiz

Erdoğan: Verdiğimiz süre bittiği an harekata devam edeceğiz

Türkiye'nin Rojava'ya yönelik harekatıyla ilgili ABD'yle yapılan anlaşma hakkında konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şayet ülkemize verilen sözler tutulmazsa geçmişte olduğu gibi beklemeyecek, verdiğimiz süre (120 saat) bittiği an harekata devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de yapılan toplu açılış töreninde konuştu. 

Erdoğan, askeri harekata değindi, “Bunlar Türk milletini tanımıyorlar ama tanıyacaklar. Ya efendice tanıyacaklar ya da derslerini ala ala tanıyacaklar” ifadelerini kullandı. 

ABD’yle yapılan görüşmelerde YPG’nin güvenli bölge olarak belirlenen alandan çekilmesi halinde harekatı durduracaklarını söylediklerini aktaran Erdoğan, şöyle dedi:

“İşe yaramayınca oturup konuşmak üzere ülkemize gelme arzusu gelişti. Kendilerine Suriye meselesinin bugüne nasıl geldiğini anlattık. Ama bir şey söyledik. Biz terör örgütüyle masaya oturacak kadar alçalmadık. Devlet, teröristlerle masaya oturmaz. Suriye sınırımız boyunca kuzeyden güneye 20 mil yani 32 kilometre derinliğinde bir güvenli bölge oluşturma kararlılığını tekrarladık. Teröristlerin bu hattın dışına çıkması halinde Barış Pınarı Harekatı’nın sona ereceğini ifade ettik.” 

“Masada güvenli bölgenin teröristlerden arındırılması için 120 saatte mutabık kaldık” diyen Erdoğan, devam etti:

“Vardığımız mutabakatı 13 maddelik metne dönüştürdük. Olursa olur, olmazsa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder, teröristlerin başını ezmeyi sürdürürüz. Şayet ülkemize verilen sözler tutulmazsa geçmişte olduğu gibi beklemeyecek, verdiğimiz süre bittiği an harekata devam edeceğiz.” 

Güvenli bölgedeki bazı yerlerin Suriye hükümetinin kontrolünde olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Harekat bölgemizin bir kısmında Rusya korumasındaki rejim güçleri bulunuyor. Meseleyi Putin’le ele alacağız. Bir hal çaresi bulmamız lazım. Aynı durum orada da geçerlidir; olursa olur, olmazsa kendi planlarımızı uygulamaya devam ederiz” dedi.