Erdoğan'dan Glasgow açıklaması: Bundan dolayı gitmekten vazgeçtik

Erdoğan, “Talep ettiğimiz güvenlik protokolü standartları vardı. Taleplerimiz yerine getirilmeyince biz de Glasgow’a gitmekten vazgeçtik” dedi.

Erdoğan'dan Glasgow açıklaması: Bundan dolayı gitmekten vazgeçtik

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Taleplerimiz yerine getirilmeyince Glasgow'a gitmekten vazgeçtik. Bu sadece kendi güvenliğimizle ilgili değil, ülkemizin itibarıyla da ilgili bir meseleydi" dedi.

Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesinin detaylarını paylaştı. Erdoğan, F-16’lar konusunda Biden’ın, “Kısa sürede netice alamayabiliriz” dediğini söyledi.

İtalya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. 

BİDEN’LA GÖRÜŞME

Samimi, yapıcı ve olumlu bir toplantı yaptık. Afganistan, Suriye, Libya'da işbirliğini güçlendireceğiz.

F-16 TEDARİKİ

F-16 tedarikini müzakere ettik. Biden'ın olumsuz yaklaşımı yok, bakanlar görüşecek. Biden “Kısa sürede netice alamayabiliriz” dedi. Biden “Elimden geleni yaparım” dedi, “Başarabilirsiniz” dedim.

ABD İLE ORTAK MEKANİZMA

ABD ile ortak mekanizma kurulacak. Savunma-güvenlik-terörle mücadele ele alınacak.

SURİYE'YE YENİ HAREKAT OLACAK MI?

Yapılması gerektiği zamanda tabii ki yapılır. Ondan geri adım atılmaz. Eğer karşımızda bir terör örgütü olan PKK/PYD/YPG varsa, ne gerekiyorsa biz bunu yaparız. Bundan da taviz vermeyiz.

GLASGOW'A NEDEN GİTMEDİ?

Güvenlik protokolü standartları karşılanamayacağı söylendi. Taleplerimiz yerine getirilmeyince Glasgow'a gitmekten vazgeçtik. Bu sadece kendi güvenliğimizle ilgili değil, ülkemizin itibarıyla da ilgili bir meseleydi.

YERLİ AŞI

Yıl sonuna kadar üretime geçtiğimizde kıskançlık yapmadan bunu dünya ile paylaşacağız, adeta 'Siz yapmadınız ama biz yapıyoruz' mesajı vereceğiz.

DEDEAĞAÇ'A ÜS KURULMASI

Sayın Biden'a da Macron'a da 'Böyle bir üssün kurulması bizi ciddi manada rahatsız ediyor' dedik. Bunu Macron sahiplenemedi.