Erdoğan'dan 'yeni parti' göndermesi

Erdoğan'dan 'yeni parti' göndermesi

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Kızılcahamam'daki kampının açılışında konuştu. Seçim sürecinden, dış politikaya kadar birçok konuya değinen Erdoğan, bir süredir AKP cephesinden dillendirilen “Yeni parti kurma çalışmalarına” da isim vermeden değindi.

“Maalesef içimizde belli seviyeye, noktalara gelenlerin yaptığı çalışmalar yenilir yutulur cinsten değil.” diyen Erdoğan “Bu davanın adamı olduğunu söyleyenler, bütün kampanya boyunca bu adamlar neredeler ya? Bunlar nereye gittiler? ‘Efendim ben beğenmedim.' Eee sen beğenmeyebilirsin. Yani biz herkesin beğeneceği isimleri bulma başarısını ne zaman gösterdik ki bugün göstereceğiz? Böyle bir şey olabilir mi?” diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü “Burada bir yönetim varsa bu yönetim çalışmalarını, istişarelerini yapar ve bir karar verir. Bu karara da hep birlikte uyarız. Ve bu işte bir teşkilatın ahlakıdır. Ama bu teşkilatın ahlakından mahrum olanlar kendilerini hiçbir zaman anlatamayacaklar. Ve şunu açık, net ifade ediyorum. Bilesiniz ki, bu teşkilat sadece Ankara'da kabuğuna çekilmiş bir teşkilat değildir. Hangi ilde neler oluyor, ilçelerde neler oluyor bunların hepsi bize geliyor. Nerede neler olduğunu, döndüğünü bunların hepsini biliyoruz. Gün ola harman ola, zamanı geldiğinde tabi ki bizler bu teşkilatın geleceği için de bunların hesabını sormasını biliriz. Bunları biz sırtımızda taşıyacak değiliz. Biz bunu bir hareket olarak görmüyoruz, bu parti bir davadır. Bu davaya gönül verenler kendilerini sıkı tutmalı eğer tutmazlarsa kusura bakmasınlar.”

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:

“ŞAİBE OLDUĞU KESİN”

İçimize sinse de sinmese de YSK’nın kararına duyacağız. Şöyle bir şey konuşuluyor. “AK Parti umudunu kesti” Şunu çok açık net söyleyeyim. Son ana kadar biz hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu bir normal yargı mücadelesi olmaktan aslında seçim hukuna yönelik bir mücadeledir. Bunu da sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Zira öyle bir şey burada var ki, milletimiz diyor ki bu İstanbul benim içime sinmedi, burada bir şaibe olduğu kesin. Ve bu şaibenin giderilmesi şart ki rahatlayalım.

AB MESAJI: ‘İSTEMİYORUZ’ DEYİN İŞİ BİTİRELİM…

AB tam üyeliği, Türkiye’nin 1963’ten beri arzu ettiği bir statüdür. Bu konuda tüm kriterler yerine getirilmiştir. Buna rağmen ülkemizin hala tam üye olamamasının yegane sebebi birliğin izlediği tutarsız politikalardır. Konuştuğumuz zaman ‘çok teşekkür ediyoruz, çok önemli işler başardınız’ E iyi güzel de verdiğiniz sözleri de tutun… Yok. Türkiye AB ilişkilerinin geliştirilmesi ve sonlandırılması konusunda bir adım atılması gerekiyorsa bunu yapacak olanlar artık Avrupalılardır. Türkiye’yi istemiyor musunuz? Tamam, ‘istemiyoruz’ deyin işi bitirelim.