Fransa Başkonsolosu: Kürtlerin daimi müttefikiyiz

Fransa’nın Erbil Başkonsolosu Dominique Mas, ülkesinin Kürtlerin daimi müttefiki olduğunu söyledi.

Fransa Başkonsolosu: Kürtlerin daimi müttefikiyiz

Fransa’nın Erbil Başkonsolosu Dominique Mas, ülkesinin Kürtlerin daimi müttefiki olduğunu söyledi.

K24’e konuşan Başkonsolos Dominique Mas, yeni yılda Fransa’nın sadece Erbil’le değil, bütün Kürtlerle ittifakının süreceğini belirterek, siyasilerin de DAİŞ’le mücadelede şehit olanların kanlarına saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

Mas, “Şüphesiz hepimizin yeni yılda daha fazla huzur ve istikrara ihtiyacı var. DAİŞ’le savaşta kendilerini feda eden Peşmergeleri hatırlatmak isterim. Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi taraflar, o insanların kanının boşa akmadığını ispat etmeliler” diye konuştu.

“Umarım, ekonomik ve siyasi reformların bir an önce gerçekleşmesi için Kürdistan’da yeni hükümet kurulur” diyen Fransa Başkonsolosu, şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi Başkan Macron birkaç gün önce yeni yılda müttefiklerimize destek vermeliyiz dedi. Fransa’nın Kürtlerin daimi müttefiği olduğunu göreceksiniz. Yani bütün Kürtler, sadece Irak Kürtleri değil.”

Avrupa Birliği’nin (AB) Kürdistan Temsilcisi Clarin Pastori de Kürdistan’da tarafların yeni hükümeti kurmada acele etmesi gerektiğini ve seçmenin tercihine saygı duyması gerektiğini vurguladı.

K24’e konuşan Pastori, “AB olarak yeni yılda Bölge ile Bağdat arasında ilişkilerin daha iyi olmasını umuyoruz. AB’nin Kürdistan Bölgesi’nin güçlü bir müttefiği olmaya devam edeceğine de sizi temin ederim” ifadelerini kullandı.