Fransa cumhurbaşkanı adayı: Kürtler bağımsız devleti hak ediyor

Fransa cumhurbaşkanı adayı Nicolas Dupont-Aignan, Fransa Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Bağımsız Kürdistan'nı destekleyeceğini söyledi.

Fransa cumhurbaşkanı adayı: Kürtler bağımsız devleti hak ediyor

Bugün sabah saatleri itibariyle Fransa da cumhurbaşkanlığı seçimi başladı. Bu seçimlerde 11 aday yarışıyor. Cumhurbaşkanı sağcı aday Nicolas Dupont-Aignan, seçim çalışmaları sırasından Kürtlerin Bağımsız Kürdistan'ı hak ettiğini belirterek cumhurbaşkanı olması durumunda Kürtlerin bağımsız devlet kurmasını destekleyecekleri sözünü verdi.
Peşmergelerin kahramanlığını dile getiren Nicolas Dupont-Aignan, Kürt halkı ve Peşmerge Güçleri IŞİD'e karşı kahramanca yürüttüğü mücadelede bağımsız bir devlete sahip olmayı hak ettiğini gösterdiğini söyledi.
Fransa Cumhurbaşkanı adayı, Kürtler ile Fransa halkı arasındaki köklü bir dostluk geçmişi olduğunu da hatırlatarak, "1991 yılında Kürdistan Bölgesi'nin oluşmasında o dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Francois Mitterand ve eşi Danielle Mitterand'in büyük çabaları oldu. Onların yardımlarından dolayı Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Daniel Mitterand için 'Kürtlerin annesi' tabirini kullanmıştı. Fransa'nın şimdi ki Cumhurbaşkanı Francois Hollande da IŞİD savaşından bu yana iki kez Kürdistan'ı ziyaret ederek desteklerini sundu" dedi.