Habur Sınır Kapısı’na seyyar tuvalet kuruldu

İş insanlarının talebi üzerine, İpekyolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından Habur Sınır Kapısı'na pratik ve yeni teknoloji ile donatılmış hijyenik tuvaletler kuruldu.

Habur Sınır Kapısı’na seyyar tuvalet kuruldu

Daha önce, güvenlik gerekçesi ile yapımı konusunda endişe duyulan tuvaletler, sınırın diğer tarafından gelen vatandaşların ve gümrük kapısını kullanan şoförlerin şikayet konusu olmuştu.

İş insanı Fethullah Elçi, vatandaşların ve sınırı ticareti yapan şoförün talep ve şikayetleriyle ilgilendiklerini ve Erbil dönüşünde Barij Celalî ile birlikte durumu Silopili iş insanı Mehmet Halil Elçi'ye ilettiklerini söyledi.

Talebin İpekyolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Ayhan Coşkuner'e iletilmesinin ardından yapılan görüşmeler neticesinde talepler bölge müdürlüğü tarafından karşılık buldu.

Konu ile ilgileneceğini, vatandaşlara ve emekçi şoförlere hizmet etmenin zaruriyetine dikkat çeken Coşkuner, durumu gerekli makamlara iletti.

Yapılan görüşme ve istişarelerin ardından kapının Türkiye’ye dönüş güzergahındaki giriş kapısının köprü kısmına, yeni tuvaletler kuruldu.

Elçi, vatandaşlar ve şoförlerin bu hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiğini, hem bölge müdürü Ayhan Coşkuner'e hem de taleplerini kendisine ileten kendisine ve iş insanı S. Halil Elçi'ye teşekkürlerini ilettiğini söyledi. /Rudaw