Hamas'ın sivillere verdiği süre doldu! Aşkelon kentine roket yağdırdı

Hamas’a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın kent sakinlerine bölgeyi terk etmeleri için saat 17.00'ye kadar süre tanıdığı İsrail'in Aşkelon (Askalan) kentine Gazze’ye çok sayıda roket atıldı.

Hamas'ın sivillere verdiği süre doldu! Aşkelon kentine roket yağdırdı

Atılan roketler nedeniyle Aşkelon’da saldırı sirenleri çaldı.

Filistinli grupların Gazze'den attığı roketlerin büyük çoğunluğu İsrail'e ait "Demir Kubbe" sistemi tarafından havada imha edildi. Birkaç roketin isabet ettiği açık arazide yangın çıktığı ve siyah dumanların yükseldiği görüldü.

Şehir merkezinde ise yola düşen roket nedeniyle çevredeki evlerde maddi hasar oluştu. Roket saldırıları nedeniyle şehir merkezindeki yolların boş olduğu dikkati çekti. 

Öte yandan Gazze'den atılan roketler nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki bölgeler ve Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim birimlerinde de sirenler çaldı.

Filistin Kızılayı, İsrail'in Batı Şeria çevresine ördüğü "Ayrım Duvarı" yakınınaa roket düşmesi sonucu bir Filistinlinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını açıkladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Aşkelon (Askalan) kenti sakinlerine bölgeyi terk etmeleri için yerel saatle 17.00'ye kadar süre tanımıştı.

Kassam Sözcüsü "Ebu Ubeyde", Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "Düşmanın Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde halkımızı tehcir etme ve onları evlerinden kaçmaya zorlamak yoluyla işlediği suçlarına karşılık, Askalan şehri sakinlerine bu akşam saat 17.00'den önce ayrılmaları için bir süre veriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.