Hamas'tan İsrailli esirlere ilişkin açıklama

Hamas'ın yöneticilerinden Talal Nassar, savaş şartlarından dolayı esir aldıkları İsraillilere işkence yapıldığı ya da öldürüldüğüne ilişkin iddiaların gerçek olmadığını söyledi.

Hamas'tan İsrailli esirlere ilişkin açıklama

Katar merkezli Al-Jazeera televizyon kanalına konuşan Nassar, Hamas Hareketi'nin İsrail'e yönelik başlattığı saldırıya ilişkin açıklamalar yaptı.

Nassar esirlerin öldürüldüğü ya da işkence yapıldığı iddialarına ilişkin "Direnişin İsrailli esirleri öldürmesi, onlara işkence yapması mümkün değildir. Eli kanlı ve gerçek suçlular, gerçekleri çarpıtan işgalcilerdir. Direniş güçleri, esirlere tüm insani şekliyle muamele ediyor" dedi.

“Arap liderlere değil, Arap halklarına dayandıklarını” dile getiren Nassar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşgal güçlerinin, toprağın sahipleri olan Filistinlilerden korktukları için Gazze'ye kara harekatına kalkışacağını beklemiyorum. Aksa Tufanı operasyonunu yapmaktan dolayı pişman olmadık. Hedefimiz, toprağımızı kurtarmak, bedelinin pahalı olduğunu biliyoruz. Güç dengesinin bizim lehimize olmadığının farkındayız. Dünya bize karşı adil davranmıyor. Ancak halkımız direnişin, denklemi değiştirme gücüne güveniyor."

Nassar, "İşgal güçlerinin engel olmak için büyük uğraşısına rağmen, Gazze çevresinde çatışmalar sürüyor, direnişin sızma operasyonları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Hamas 7 Kasım’da İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı” adıyla saldırı başlatmıştı. Görüntülerde Hamas militanlarının çok sayıda asker ve sivili öldürdüğü ve ayrıca esir aldığı görülmüştü.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde "önemli sayıda" İsrailli sivil ve askerin Hamas tarafından rehin tutulduğunu açıkladı.

İsrail hükümetinin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre 100'den fazla kişi kaçırıldı. İsrail ordusu sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus, bazı kişilerin hayatta olduğunu, bazılarının ise öldüğünün varsayıldığını söyledi.