HDP binasında Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer tutuklandı

İzmir'in Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığına saldırarak Deniz Poyraz’ı öldüren ve binayı ateşe veren Onur Gencer, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

HDP binasında Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer tutuklandı

HDP İzmir İl Başkanlığı'na silahlı saldırıda bulunarak Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

HDP İzmir İl Başkanlığına girip tabancayla Poyraz’ı katlettikten sonra polis ekiplerince gözaltına alınan O.G'nin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

 Adliyeye sevk edilen Gencer, mahkeme tarafından tutuklandı.

“Çok kişiyi bulmak amacıyla gittim”

Şair Eşref Bulvarı'ndaki iş merkezinin 2. katında bulunan HDP İzmir İl Başkanlığına dün saldıran Gencer, Deniz Poyraz'ı tabancayla öldürmüştü. Gencer ayrıca binayı yakmaya çalışmıştı.

Gaziemir ilçesinde oturan 27 yaşındaki Onur Gencer ilk ifadesinde, 10 mermi ile gittiği binada mermilerin tümünü sıktığını, amacının orada birkaç kişiyi bulmak olduğunu ancak 1 kişiyi bulabildiğini anlattı.

Ocak ayında HDP binasının adresini Google üzerinden öğrendiğini anlatan saldırgan, Mayıs ayında silah ruhsatı başvurusu yaptığını ve geçici ruhsat aldığını söyledi.

Saldırgan, “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK'dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” ifadelerini kullandı.

Bu arada, HDP il binasında temizlik çalışmaları başladı. Sabah erken saatlerde binaya giden parti üyeleri, hasar gören camları değiştirirken, içeride de temizlik çalışmaları devam ediyor.