HDP’den Abdulkadir Selvi’ye yalanlama

HDP, geçtiğimiz Cuma günü köşe yazısında tırnak işaretiyle HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ağzından “Bize bir cumhurbaşkanı yardımcılığı ve üç bakanlık verilecek” dedirten Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’yi yalanlayarak, “Tümüyle hayal ürünüdür, uydurmadır” dedi.

HDP’den Abdulkadir Selvi’ye yalanlama

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’nin 14 Mayıs 2021 tarihli köşe yazısında HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ağzından aktarılan ifadelerin “tümüyle uydurma” olduğunu açıkladı. HDP’nin açıklamasında yalanlamanın Demirtaş’la görüşüldükten sonra yapıldığına vurgu yapıldı.

“Abdulkadir Selvi’nin iddiaları gerçek dışıdır, uydurmadır!” başlığıyla yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Hürriyet gazetesinin 14 Mayıs 2021 tarihli sayısında yayınlanan Abdülkadir Selvi imzalı köşe yazısında, Sayın Selahattin Demirtaş’ın beyan ettiği iddia edilen ve tırnak işaretiyle onun ağzından aktarılan, ‘Ortak cumhurbaşkanı adayı ve üç cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Bize bir cumhurbaşkanı yardımcılığı ve üç bakanlık verilecek. İçişleri, Milli Savunma ve Milli Eğitim’i bize vermezler. Dışişlerini de vermezler ama AB ile ilgili bir bakanlık ya da Kültür Bakanlığı gibi bir bakanlık olabilir’ şeklindeki sözler tümüyle gerçek dışıdır, hayal ürünüdür, uydurmadır.”

Selvi Ve Gazetesi Özür Dilemeye Çağrıldı

“Sayın Demirtaş’ın hiçbir basın kurumuna, söz konusu yazıda belirtilen sözleri içeren herhangi bir demeci yoktur” denilen açıklamada, Hürriyet gazetesi ve gazetenin köşe yazarı Abdülkadir Selvi, yalanı düzeltmeleri, HDP’den ve Demirtaş’tan özür dilemeleri çağrısında bulunuldu.

“Avukat Görüşü Beklendi”

HDP’nin açıklaması, “Konuyla ilgili, Sayın Demirtaş’ın da görüşüne başvurma gereksinimi duyulduğundan, yazının yayımlandığı günden sonra yapılan ilk avukat görüşü beklenmiş dolayısıyla bu tekzip açıklaması gecikmiştir” ifadeleriyle son buldu.