'Hüda Kaya’nın “Ülke HDP sayesinde bölünmüyor”sözü tutanaklardan çıkarılsın'

'Hüda Kaya’nın “Ülke HDP sayesinde bölünmüyor”sözü tutanaklardan çıkarılsın'

HDP Milletvekili Hüda Kaya, Demokrasi Yürüyüşü’nün engellenmesine yönelik yaptığı Meclis konuşmasında, “Ülke bölünmüyorsa HDP sayesinde bölünmüyor” ifadelerini kullandı. AKP’liler bu cümlenin TBMM tutanaklarından çıkarılmasını istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Meclis Genel Kurulu’nda konuştu. Kaya, “Biz, demokratik bir Türkiye, özgürlükçü, barış içinde, hepimizin birbirimizle güven duyduğu, geleceğimizin güven içinde, huzur içinde olduğu bir ülke, bir toplum diyoruz ama karşılığında ‘HDP kapatılsın.’ kampanyalarıyla karşılaşıyoruz” sözlerini dile getirdi.

HDP’lilerin her şeye rağmen legal alanda siyaset yapmayı sürdürdüğünü kaydeden Hüda Kaya, “HDP üzerinden milyonlarca insan illegalize edilmeye çalışılırken bütün umudunu, emeğini, fedakârlığını, gecesini gündüzünü demokratik mücadele için, parlamenter sistem için, ‘Sandıklarda kendi iradesi çıksın.’ diye ekmeğini, aşını feda ederek, uykusunu, çoluğunu çocuğunu feda ederek emek vermiş milyonlarca emekçimiz, halkımız var bizim.

Bu insanlar isteseler dağa çıkamazlar mıydı arkadaşlar? Ben demokratik mücadeleyi, parlamenter sistemi, insanlarımızın iradesini, bu mücadeleyi tercih ederek, bizler, her birimiz buraya geldik. İsteseydik dağa gitmeye engel mi var bize? Gidip savaşamaz mıydık? Dağı tercih edemez miydik sevgili arkadaşlar?

İktidarın yaptığı bütün nefret politikalarına rağmen, bütün ötekileştirmesine rağmen, bütün bölücü tahriklerine rağmen bu ülke bölünmüyorsa HDP sayesinde bölünmüyor” dedi.