Hollande: Kürtler çok ağır bedeller ödedi

Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande, Kürtlerin IŞİD’e karşı savaşta ağır bedeller ödediğini söyledi.

Hollande: Kürtler çok ağır bedeller ödedi

Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande, Kürtlerin IŞİD’e karşı savaşta ağır bedeller ödediğini söyledi.

Bir önceki Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi” Fransa Temsilcisi Xalid İsa ile görüşmesi sonrasında bir açıklama yayımladı.

Kürtlerin IŞİD’e karşı verdiği mücadelede ağır bedeller ödediğine dikkat çeken Hollande, “Kürtler, Uluslararası Koalisyon, yani Fransa’nın da desteğiyle IŞİD grubuna karşı mücadelede önemli bir rol oynadılar” dedi.

“Kürtlerin Suriye’de terörizme karşı mücadelesinde ağır insani bedeller ödendi” diyen Hollande, ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkedeki Amerikan askerlerini çekme kararına karşı endişelerini dile getirdi.

ABD’nin çekilme kararı ve Türkiye’nin Kürtlerin kontrolündeki bölgelere yönelik olası operasyon nedeniyle iç savaşın daha da şiddetlenebileceği uyarısını yapan Hollande, IŞİD ve diğer grupların saldırılarının artabileceğine işaret etti.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon açıklamalarına değinen Hollande, şöyle devam etti:

“Bu tehditlerin, eğer hayata geçirilirse, bölge halkı için dramatik sonuçları olacak; IŞİD’e karşı mücadelede Fransa’nın müttefikini (Suriye Demokratik Güçleri) hedef alacak ve Suriye’nin dışına taşacak şekilde terörizmin azmasına yol açacak.”

Macron: Derin üzüntü duyuyorum

Fransa’nın şimdiki Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump’ın geri çekilme kararına ilişkin açıklamasında, “Alınan karardan derin üzüntü duyuyorum. Bir ittifak güvenilir olmalı, diğer ittifakları ile koordineli olmalı” demişti.